Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Rusia şi SUA sunt de acord să îndemne regimul şi rebelii din Siria să pună capăt conflictului

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 08 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 653 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Rusia şi SUA sunt de acord să îndemne regimul şi rebelii din Siria să pună capăt conflictului

Rusia şi Statele Unite au fost de acord marţi la Moscova să îndemne regimul sirian şi rebelii să găsească o soluţie politică a conflictului, precum şi să încurajeze organizarea "cât mai rapidă" a unei conferinţe internaţionale despre Siria.

"Am ajuns la un acord pentru ca Rusia şi Statele Unite să încurajeze guvernul sirian şi grupările de opoziţie să găsească o soluţie politică" a conflictului, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov la finalul întâlnirii de la Moscova cu omologul său american John Kerry.

Rusia şi Statele Unite au fost de asemenea de acord asupra necesităţii de a încerca să organizeze "cât mai rapid" o conferinţă internaţională privind Siria, chiar în cursul lunii dacă se poate, a adăugat Lavrov în cursul unei conferinţe de presă comune.

Acordul de la Geneva asupra Siriei, încheiat la 30 iunie de marile puteri, a definit calea ce trebuie urmată pentru instaurarea unui guvern de tranziţie, fără a evoca soarta preşedintelui Bashar al-Assad.

Acest acord nu a fost niciodată aplicat deoarece încetarea temporară a focului prevăzută de acord nu a fost niciodată respectată.

"Considerăm comunicatul de la Geneva calea de urmat pentru a pune capăt vărsării de sânge din Siria", a declarat la rândul său Kerry.

Secretarul american de Stat a subliniat discuţiile "foarte productive, foarte călduroase şi amicale" avute anterior în cursul zilei cu preşedintele rus Vladimir Putin, care au "contribuit în mod semnificativ la capacitatea noastră de a defini calea ce trebuie urmată" în ceea ce priveşte Siria.

Lavrov a reafirmat că plecarea lui Assad - solicitată de occidentali - nu trebuie să fie o condiţie prealabilă pentru negocierile de pace, insistând totuşi asupra faptului că Rusia nu îl va încuraja să rămână la putere.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
ACUMA LA TV 18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa