Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 07 August, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Bulgaria este îngrijorată în privinţa creşterii numărului zborurilor de recunoaştere ruseşti

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 02 Aprilie, 2014 | Nr. accesari stire 1167 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Bulgaria este îngrijorată în privinţa creşterii numărului zborurilor de recunoaştere ruseşti

Bulgaria a pus în alertă forţele aeriene de aproximativ 30 de ori în ultimele două luni ca răspuns la creşterea numărului zborurilor de recunoaştere efectuate de avioane ale armatei ruse în apropierea spaţiului său aerian, a declarat marţi ministrul bulgar al Apărării.

Atât ţări din Occident, cât şi Moscova au efectuat o serie de manevre militare în contextul alipirii Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

NATO a anunţat marţi că "ia în considerare toate opţiunile" şi studiază noi măsuri pentru a consolida prezenţa sa militară în estul Europei, în contextul în care Rusia nu a dat niciun semn în privinţa retragerii trupelor plasate de-a lungul graniţei cu Ucraina.

În pofida relaţiilor istorice bune cu Rusia, de la începutul crizei din Ucraina, Bulgaria, membră NATO din 2004, a participat de două ori la manevre militare în Marea Neagră. În plus, Bulgaria găzduieşte exerciţii militare ale forţelor navale ucrainene şi americane.

"Eu pot doar să presupun care ar fi scopul acestor zboruri", a declarat ministrul bulgar al Apărării, Anghel Naidenov. "Trebuie să fim foarte vigilenţi", a subliniat el.

La rândul său, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a afirmat că avioane bulgare de tip Mig-29 au fost ridicate de două până la trei ori pe săptămână în ultimele luni, faţă de două până la trei ori pe an.

Rusia ar putea efectua în mod deliberat astfel de zboruri pentru a slăbi capacitatea forţelor aeriene bulgare, a declarat Plevneliev, adăugând că România, Turcia şi Bulgaria ar trebui să-şi intensifice cooperarea în acest sens.

"În momentul de faţă, un avion rusesc forţează decolarea a două avioane româneşti, două bulgare şi a unuia turc. Acest lucru este destul de ineficient", a spus preşedintele bulgar.

Bulgaria ia în considerare achiziţionarea de noi avioane de luptă şi înlocuirea celor datând din perioada sovietică, dar a întârziat procesul din cauza constrângerilor financiare.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa