Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UE menţine sancţiunile adoptate împotriva Rusiei

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 29 Octombrie, 2014 | Nr. accesari stire 999 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UE menţine sancţiunile adoptate împotriva Rusiei

Uniunea Europeană (UE) a decis marţi să menţină sancţiunile adoptate împotriva Rusiei pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina, au anunţat surse concordante, citate de AFP.

 "Nu există niciun motiv în prezent pentru a modifica măsurile restrictive adoptate de UE împotriva Rusiei", a anunţat o sursă europeană la finalul unei reuniuni a ambasadorilor celor 28 de state membre.

"Statele membre sunt mai degrabă de acord cu faptul că nu are loc nicio evoluţie pe teren sau vreo schimbare în atitudinea Rusiei care ar justifica reanalizarea sancţiunilor", a precizat o sursă diplomatică.

Marţi, cele 28 de state membre au dezbătut, în principal, "impactul sancţiunilor europene asupra Rusiei şi situaţia de pe teren", a adăugat sursa europeană, precizând că UE "va continua să supravegheze situaţia din estul Ucrainei" şi, "în special", punerea în aplicare a armistiţiului încheiat la începutul lui septembrie.

 Armistiţiul a permis calmarea situaţiei, chiar dacă lupte au loc în continuare între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene, în special în zona aeroportului din Doneţk.

Uniunea Europeană a adoptat mai multe serii de sancţiuni împotriva unor întreprinderi şi oficiali ruşi de rang înalt, dar şi separatişti, pentru rolul acestora în criza din Ucraina.

Ultima serie de sancţiuni, adoptată la începutul lui septembrie, restrânge şi mai mult posibilităţile finanţării pe pieţele de capital pentru cinci bănci şi şase întreprinderi ruseşti din domeniile energiei şi apărării, între care gigantul petrolier Rosneft. Investitorii din UE nu mai pot să cumpere obligaţiuni şi acţiuni emise de aceste grupuri, nici să acorde împrumuturi cu scadenţă mai mare de 30 de zile.

Ultimele sancţiuni prevăd, de asemenea, îngheţarea unor averi şi interdicţii de vize, care vizează de acum 119 persoane, printre care apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

"Sancţiunile funcţionează", a subliniat o sursă diplomatică europeană. Rubla a înregistrat marţi un nou record istoric de scădere în faţa monedei euro şi dolarului, ca urmare a retragerii investitorilor străini.

În acest context, "micşorarea preţurilor la hidrocarburi nu ajută" Guvernul rus, ale cărui venituri depind în mare măsură de vânzările de gaz şi petrol, potrivit acestei surse.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
ACUMA LA TV 22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta