Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 13 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Joe Biden ar putea să discute la Kiev posibilitatea livrării de arme letale către Ucraina

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 20 Noiembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2267 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Joe Biden ar putea să discute la Kiev posibilitatea livrării de arme letale către Ucraina

Posibilitatea livrării de ‘‘arme letale de apărare’‘ ar putea fi abordată de vicepreședintele american Joe Biden, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în aceste zile la Kiev, a declarat miercuri, la Washington, Tony Blinken, adjunctul consilierului pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, relatează agenția rusă de presă TASS.

El a făcut această declarație în timpul audierilor în Comisia pentru afaceri externe din Senatul american, care s-a reunit pentru examinarea candidaturii sale la funcția de secretar de stat adjunct. Recent, președintele Barack Obama l-a nominalizat pe Blinken pentru această funcție, în locul lui William Burns, un diplomat de cariera care se va pensiona în curând, potrivit unui comunicat al Casei Alba.

În cadrul audierilor din Senat, problema necesității livrării de arme letale către Ucraina a fost abordată pe un ton imperativ de senatorul de New Jersey, Robert Menendez, cunoscut pentru opiniile sale radicale cu privire la metodele de rezolvare a conflictului din Ucraina.

‘‘Problema acordării de arme letale de apărare (Ucrainei) nu a fost scoasă niciodată de pe ordinea de zi, ea rămâne pe masă. Aceasta este ceea ce examinăm astăzi. Și cred că acest subiect va fi o temă de discuție cu ocazia vizitei vicepreședintelui Joe Biden la Kiev’‘, a spus Blinken.

Joe Biden este așteptat joi, 20 noiembrie, într-o vizită oficială de două zile la Kiev, o etapă a unui turneu internațional mai amplu. În cadrul acestei vizite în Ucraina, el va fi însoțit de Victoria Nuland, subsecretar de stat american pentru Afaceri euroasiatice.

SUA pun la punct un program de ajutor pentru guvernul ucrainean care ar putea cuprinde și livrarea de arme, declarase la începutul lunii octombrie ministrul adjunct american al apărării Derek Chollet.

Într-o conferință susținută la Institutul internat,ional pentru studii strategice (IISS), el a amintit că președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut Washingtonului un astfel de ajutor. ‘‘Deocamdată, nu am luat o decizie în acest sens, dar suntem interesați în elaborarea unui program care ar putea include pe viitor astfel de livrări”, adăugase Chollet.

În contextul crizei din Ucraina, Statele Unite au livrat Kievului diverse ajutoare, dar au ezitat până acum în privința furnizării de arme letale.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa