Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 15 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

UE cere Serbiei să recunoască Kosovo și să adopte sancțiuni împotriva Rusiei

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 03 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2491 ori | Comentarii stire 0 comentarii

UE cere Serbiei să recunoască Kosovo și să adopte sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană cere Serbiei să recunoască independența Kosovo și să impună sancțiuni Rusiei, a declarat președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, într-un interviu acordat marți postului sârb de televiziune RTS, potrivit agenției ruse de presă Ria Novosti.

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, a trimis un mesaj foarte clar autorităților sârbe în timpul ultimei vizite, efectuată în luna noiembrie la Belgrad: Serbia nu va fi parte a UE până când nu va rezolva problema legată de Kosovo și Metohija, a spus Nikolic.

"Hahn a spus literalmente: nu vă dorim cu o problemă nerezolvată", a declarat președintele sârb, citat de Ria Novosti. "Din moment ce majoritatea țărilor UE a recunoscut independența Kosovo, Europa nu vă vrea cu problema Kosovo nerezolvată, mi-a spus el".

Tomislav Nikolic a reiterat că Serbia nu va recunoaște niciodată independența Kosovo. Președintele sârb a spus că, în timpul vizitei sale la Belgrad, comisarul Hahn a vorbit și despre sancțiunile europene împotriva Rusiei, cărora Serbia încă nu li s-a alăturat.

"Un timp, puteți să vă mai purtați așa pentru că nu sunteți țară membră UE, dar mai târziu abateri de la politica Uniunii Europene nu vor fi acceptate", l-a citat președintele Serbiei pe comisarul european.

Serbia va purta discuții cu partenerii europeni și cu cei ruși pentru a obține clarificări în legatură cu suspendarea proiectului de gazoduct "South Stream", a spus Tomislav Nikolic, indicând că prejudiciul pentru țara sa în urma închiderii proiectului "South Stream" nu este la fel de mare ca în cazul în care Belgradul ar aplica sancțiuni Rusiei.

El a mai spus că Serbia "suferă mult din cauza Rusiei" și în acest sens va cere miniștrilor săi ca la negocierile cu partea rusă să obțină asigurări că sârbii nu vor fi lăsați fără hidrocarburi în timpul iernii.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
ACUMA LA TV 17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa