Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 06 Iulie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Coreea de Nord cere ONU să condamne SUA după publicarea raportului despre CIA

Categorie stire International | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 10 Decembrie, 2014 | Nr. accesari stire 2565 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Coreea de Nord cere ONU să condamne SUA după publicarea raportului despre CIA

Coreea de Nord, acuzată de Naţiunile Unite de încălcări grave ale drepturilor omului, a cerut miercuri Consiliului de Securitate să condamne Statele Unite după publicarea unui raport copleşitor despre folosirea torturii de către CIA.

 Dezvăluirile din acest raport al Senatului american despre abuzurile comise împotriva a zeci de deţinuţi care au legături cu Al-Qaida constituie un veritabil test de credibilitate pentru Consiliul de Securitate, apreciază regimul nord-coreean.

Consiliul va confirma "rolul său detestabil" de "instrument al practicilor arbitrare ale Statelor Unite" dacă dezbate drepturile omului în Coreea de Nord "închizând ochii" totuşi faţă de acţiunile unuia dintre membrii săi permanenţi, potrivit Ministerului nord-coreean de Afaceri Externe.

Un purtător de cuvânt al ministerului a vorbit despre "tortura inumană practicată de CIA" dar şi despre cazurile recente de afroamericani neînarmaşi ucişi de poliţişti albi.

 "În cazul în care Consiliul de Securitate vrea să dezbată drepturile omului, el va trebui (...) să se intereseze de numeroasele încălcări ale drepturilor omului în Statele Unite", a declarat el, citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să examineze în decembrie situaţia privind drepturile omului în Coreea de Nord după adoptarea, luna trecută, în Adunarea Generală a ONU a unei rezoluţii care cere Consiliului să sesizeze Curtea Penală Internaţională (CPI).

Rezoluţia, fără caracter coercitiv, se fondează pe un raport ONU publicat în februarie, care conchide, după o lungă anchetă asupra încălcării drepturilor omului în Coreea de Nord, că s-au comis abuzuri "fără egal în lumea contemporană".

Phenianul a reacţionat ameninţând cu un nou test nuclear.

Rezoluţia trebuie analizată în decembrie de Adunarea Generală în şedinţă plenară dar este foarte improbabil ca forul decizional al ONU să denunţe regimul de la Phenian la CPI.

Potrivit unor diplomaţi din cadrul Consiliului, China, principalul aliat al Phenianului, şi Rusia se opun cu siguranţă. Membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, Beijingul şi Moscova au drept de veto asupra deciziilor acestuia.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
ACUMA LA TV 12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa