Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 13 Decembrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Pecicanii au sărbătorit în weekend „Ziua Porcuşorului” (Galerie Foto)

Categorie stire Stiri - Pecica | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 20 August, 2012 | Nr. accesari stire 3996 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Pecicanii au sărbătorit în weekend „Ziua Porcuşorului” (Galerie Foto)

 Pentru oraşul Pecica, data de sâmbătă,  18 august, a însemnat mai mult decât o simplă zi liberă. Adulţii, dar şi copiii s-au bucurat împreună de spectacole de muzică, dans şi teatru, puse la cale de catre Parcul Natural Lunca Mureşului şi „Club Rotary Cetate Arad”, cu ocazia sărbătorii „Ziua Porcuşorului”.

Pentru cei mici, distracţia a început la ora 16.00 cu Alaiul Porcuşorului, care i-a antrenat pe prichindei să danseze şi să se joace împreună, continuând cu „Scufiţa Roşie altfel”, un spectacol de teatru interactiv, prezentat de actorii Teatrului Naţional din Timişoara. Programul pentru copiii s-a încheiat cu o tombolă, iar 20 de norocoşi au plecat acasă cu pachete consistente de dulciuri.

Programul pentru adulţi a început la ora 18.00 şi a adus pe scenă dansuri maghiare  cu „Păstrătorii tradiţiei” din Turnu şi dans modern cu trupa locală „Forever”, urmate de un concert de muzică uşoară cu Ricardo din Portugalia, care a interpretat coveruri după hituri internaţionale. Seara a continuat cu dansuri româneşti  cu „Junii Nădlacului” şi dansuri slovace cu „Ansamblul Salaşan” din Nădlac.

Pe tot parcursul zilei, voia bună a fost asigurată de intervenţiile glumeţe ale Porcuşorului, care a dansat cu adulţii şi s-a jucat şi fotografiat cu cei mici, asigurându-se că toată lumea pleacă acasă cu zâmbetul pe buze.

"Ziua Porcuşorului" este un eveniment ce se desfăşoară în cadrul proiectului "Elaborarea studiilor preliminare măsurilor de management conservativ al Parcului Natural Lunca Mureşului", Programul Operaţional Sectorial “Mediu” 2007-2013, proiect cofinanţat din Fondul  European de Dezvoltare Regională. Acesta urmăreşte creşterea gradului de conştientizare al populaţiei în ceea ce priveşte speciile protejate din Lunca Mureşului, fiind organizate în acest sens evenimente tematice anuale.

Seria evenimentelor dedicate speciilor protejate din Lunca Mureşului a debutat în 2010 cu Ziua Ciocănitorii la Sânnicolau Mare şi a continuat anul trecut cu Ziua Vidrei, urmând ca anul următor să se încheie prin Ziua Libelulei, festivitate dedicată speciilor de insecte din aria protejată.share - facebook    share - twitter
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
ACUMA LA TV 16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa