Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ioan Cristina, preşedinte PNL Arad: „Nu se poate ca în 26 de ţări să fie democraţie şi într-una nu!”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 02 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1303 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ioan Cristina, preşedinte PNL Arad: „Nu se poate ca în 26 de ţări să fie democraţie şi într-una nu!”

Preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad a afirmat că-i apreciază pe protestatarii care şi la -15°C au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu şi a guvernului incompetent condus de Emil Boc. „Faptul că oamenii stau în stradă la -15°C este cea mai bună dovadă că sunt ataşaţi de valorile democratice, de la care România a deraiat serios în ultima perioadă”, a spus Ioan Cristina.

În acest context, el a explicat şi vizita liderilor USL la Bruxelles, spunând că „derapajul democratic este necesar a fi semnalat, pentru că România a intrat în UE ca fiind o democraţie”. „Situaţia din România nu poate fi nici trecută cu vederea, nici nu poate fi ignorată. Nu se poate ca în 26 de ţări să fie democraţie şi într-una nu, ca în 26 de ţări să fie reguli şi într-una nu. Nu este în spiritul Uniunii Europene şi este o chestiune de responsabilitate comună, nu doar a ţării respective de una singură. Ce ne dorim de la partenerii noştri europeni este să analizeze impactul pe care îl are asupra tuturor, inclusiv a UE, faptul că una dintre ţările membre trece printr-o asemenea criză iar fundamentele democratice îi sunt puse sub semnul întrebării”, a declarat Ioan Cristina.

Liderul liberal a precizat că, în ţară, Opoziţia a făcut o serie de paşi politici în cadrul jocului democratic şi a propus un acord politic pentru organizarea de alegeri anticipate şi că, doar în faţa refuzului Puterii de a avea o discuţie aşezată, responsabilă şi raţională, s-a recurs la opţiunea mai radicală a retragerii din Parlament. „Nu e de acceptat ca într-o ţară UE, în 2012, să discutăm dacă este sau nu dictatură. Avem dreptul şi obligaţia să discutăm calitatea şi performanţa acestui regim democratic. Există un mare deficit de dialog şi dezbatere publică în societatea românească, în legătură cu decizii importante. Nu este vorba numai de dialogul cu Opoziţia, ci de dezbatere în legătură cu politicile publice în general. Dialogul cu sindicatele este o amintire, societatea civilă a fost împărţită de Traian Băsescu în două categorii: de bună sau de proastă calitate. Acestea lucruri sunt inacceptabile într-un stat democratic membru al Uniunii Europene”, a precizat Ioan Cristina. Co-preşedinte al USL Arad, acesta a precizat că ieşirea din această situaţie se va putea face doar prin relegitimarea instituţiilor democratice în urma unor alegeri libere şi corecte.        

Jandarmii continuă intimidările                                                                   

Ioan Cristina a mai declarat că, la Arad, jandarmii continuă acţiunile de intimidare îndreptate împotriva manifestanţilor. „Jandarmii îşi continuă practicile de intimidare. Oamenii continuă să fie legitimaţi, filmaţi şi fotografiaţi. Reiau apelul către Jandarmerie, să nu mai intimideze oamenii”, a spus Ioan Cristina.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
ACUMA LA TV 18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa