Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Traian Igaş : E clar că ne indreptăm spre alegeri separate

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 03 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1388 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Traian Igaş : E clar că ne indreptăm spre alegeri separate

Potrivit celor declarate,  joi seara, de către Ministrul de Interne, Traian Igaş, decizia CCR privind neconstituționalitatea comasării alegerilor nu lasă altă cale decât organizarea unor alegeri separate, astfel că în iunie vor avea loc localele, iar în noiembrie cele parlamentare.
Ministrul de Interne, Traian Igaș, a apreciat joi seara la un post de televiziune, că, așa cum prevede Constituția României privind durata mandatului de parlamentar, alegerile parlamentare trebuie să fie organizate în noiembrie, dar potrivit deciziei CCR localele vor fi organizate în iunie, urmând a fi stabilită data.

"Sigur că deciziile Curții Constituționale trebuie respectate și acest lucru îl vom face și noi, vom respecta această decizie. În altă ordine de idei, e clar că ne îndreptăm spre alegeri separate. Și anume, în iunie vom avea alegerile locale - încă nu s-a stabilit data, urmează s-o stabilim. Și în noiembrie, categoric, vom avea alegeri parlamentare, așa cum prevede și Constituția României, anume că mandatul parlamentarului este de fix patru ani, deci alegerile parlamentare vor fi în luna noiembrie. În acest context, sunt convins că Opoziția, care a intrat în grevă în această săptămână, va trebui să revină la sentimente mai bune, să revină în Parlament să legiferăm", a spus vicepreşedintele PDL.

Despre organizarea colegiilor uninominale, ministrul Igaș a afirmat că în PDL opiniile diferă, unii doresc perpetuarea acelorași colegii, alții, în vânătoarea pentru câștigarea unui candidat doresc împrăștierea localităților.

"Dacă discutăm de legea electorală, sunt voci și voci. Unele spun că să rămână colegiile așa, alții că să se modifice aceste colegii. Eu cred că pot fi luate în calcul ambele variante. Fie să rămână așa colegiile, și putem vedea că sunt județe – vă dau exemplul județul din care vin eu, Aradul – care au fost bine împărțite atunci când s-au făcut colegiile în 2008. Și o să vedem județe în care au fost împrăștiate localitățile în colegii, doar-doar o câștiga un candidat", a apreciat ministrul de Interne.

În motivația deciziei CCR prin care s-a declarat neconstituțională legea privind comasarea alegerilor locale și parlamentare,  judecătorii au arătat că nu sunt întrunite motivele pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali, neexistând o stare de urgenţă sau o calamitate naturală, iar candidații care au pierdut localele nu mai pot participa la parlamentare, ceea ce contravine dreptului constituțional de a fi ales.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa