Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Claudia Boghicevici, deputat PDL : „Ponta a ajuns în punctul în care recunoaşte deschis că suntem în criză economică şi că măsurile de austeritate au fost foarte necesare”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 05 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1356 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Claudia Boghicevici, deputat PDL : „Ponta a ajuns în punctul în care recunoaşte deschis că suntem în criză economică şi că măsurile de austeritate au fost foarte necesare”

Deputata Claudia Boghicevici afirmă că Victor Ponta a ajuns în punctul în care recunoaşte deschis că suntem în criză economică şi că măsurile de austeritate au fost foarte necesare. România n-o să iasă din criză mai devreme de anul 2016, a dezvăluit, joi seara, preşedintele PSD Victor Ponta, mărturisind că un om de afaceri i-ar fi spus că o să fie premier, dar că o să aibă un mandat de patru ani tot în criză. "România nu iese din criză până în 2016. Mi-a spus asta un om de afaceri: 'Vreau să ştii că o sa fii la guvernare, dar tot mandatul de patru ani o să-l ai în criză. O să fie criză până în 2016'", a povestit liderul social-democraţilor, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele PSD a explicat că "în România sunt salarii şi pensii care trebuie să crească, cu 5-15%, şi altele care nu trebuie să crească. Nu pe sistemul 'tu meriţi, tu nu meriţi', ci în acele cazuri în care este absolut necesar". Ponta a mai spus că una dintre primele măsuri pe care le va lua va fi reducerea CAS şi a TVA.

Într-un interviu pentru agenţia Reuters, Victor Ponta a declarat: "măsurile de austeritate au fost necesare nu doar în România, ci în întreaga Europă". "Dar economia noastră este probabil cea mai slabă din UE", a adăugat el.

„Schimbarea de atitudine a domnului Ponta vine chiar după ce în urmă cu câteva săptămâni a spus deschis şi că nu se vor face măriri de pensii şi salarii în eventualitatea în care va prelua puterea. Duplicitatea domnului Ponta reiese foarte clar din declaraţiile contradictorii pe care le face. PDL repetă aceste lucruri de doi ani dar Alianţa Socialistă a continuat să nege realitatea pentru ca, iată, realităţile economice să îl oblige pe Ponta acum să le admită deschis. Guvernul Boc a luat măsurile necesare pentru a evita falimentul României plătind un preţ politic mare, dar mai puţin important decât viitorul economic al ţării. Discursul populist promovat de USL în ultimii ani a avut exclusiv motivaţie electorală.  Opinia publică s-a obişnuit deja cu labilităţile lui Victor Ponta în materie de declaraţii publice. Nu

 

ne-ar mira ca după ce pleacă delegaţia FMI, USL să ademenească din nou electoratul cu măsuri populiste şi eventual să anuleze tot ceea ce au discutat cu reprezentanţii Fondului”, susţine Claudia Boghicevici.

După ce vreme de doi ani, USL a criticat încheierea acordului cu FMI, Victor Ponta spune acum că, în eventualitatea în care ajunge la guvernare, va trebui să încheie un acord de tip preventiv cu FMI. Practic, Victor Ponta nu face decât să valideze toate măsurile luate de Guvernul Boc.

„Este surprinzătoare schimbarea de atitudine a lui Victor Ponta, dar probabil îmbătat de cifrele pe care institutele de casă le raportează în dreptul USL se vede deja ajuns la guvernare şi îşi pregăteşte terenul. Tot ce a făcut Alianţa Socialistă în aceşti ani, fugind de răspundere şi realităţi, a fost să construiască false aşteptări românilor”, este de părere parlamentarul arădean.

Rămâne o certitudine faptul că următorii ani nu vor fi deloc uşori pentru oricine se va afla la guvernare. Dar cu siguranţă românii vor realiza că altă cale nu este pentru salvarea viitorului României şi faptul că actuala coaliţie a luat măsurile corecte în situaţii absolut excepţionale.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa