Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ciprian Luca, deputat PSD:“Precum “orbul de bâtă”, așa a ținut și Emil Boc de TVA"

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 05 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1371 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ciprian Luca, deputat PSD:“Precum “orbul de bâtă”, așa a ținut și Emil Boc de TVA

Deputatul Ciprian Luca apreciază măsura propusă de ministul PDL, Valeriu Tabără, privind reducerea TVA la 10% pentru produsele agricole, măsură pe care de altfel, demnitarul arădean a propus-o printr-o inițiativă legislativă, încă de anul trecut.  “Este foarte bine că miniştrii PDL ajung la vorbele noastre. Propunerea ministrului Agriculturii demonstrează că noi, cei din USL, avem dreptate iar programul nostru de guvernare este clădit pe baze reale. Apreciez că până și ei recunosc că propunerile noastre sunt optime pentru sprijinirea economiei naționale, chiar dacă indirect, pentru că, oficial, își arogă meritele acestei propuneri. Doar ca trebuie să îi reamintesc domnului ministru Tabără că sunt unul dintre inițiatorii acestei măsuri, și asa cu mult timp înainte. Doar că atunci când Opoziția depune o inițiativă legislativă, indiferent de importanța sa, aceasta este fie respinsă, fie lăsată să “zacă” prin vreun sertar”, afirmă deputatul Ciprian Luca.

La vremea depunerii inițiativei de reducere a TVA-ului pentru produsele agricole, premierul Boc a respins propunerea deputatului arădean deşi acest lucru ar fi însemnat un sprijin major şi pentru producători, dar şi pentru consumatori. Menținerea taxei pe valoarea adăugată la nivelul actual implică o scădere a consumului, lucru demonstrat de statisticile din ultimii doi ani care indică o scădere a vânzărilor cu 20, chiar 25 de procente.

“Precum “orbul de bâtă”, așa a ținut și Emil Boc de TVA. O chestiune de orgoliu, pentru că PDL-iștii nu acceptă opinii de la alții, chiar dacă acestea sunt întemeiate, care a avut însă un impact deosebit de grav asupra nivelului de trai al românilor: atât al consumatorilor cât și al producătorilor.

“Noi propunem scăderea TVA pentru produsele agricole, printr-o cotă redusă de TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume, fructe proaspete. În aceste condiții din total TVA, doar 9% merge către buget, iar restul este dedus producătorului. Acest fapt presupune o scădere de 0,2% din PIB. Această scădere poate fi acoperită lejer prin reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii. Prin acest demers se urmărește stimularea producătorilor români şi sprijin pentru agricultură. Indirect, sunt sustinuti şi consumatorii, prin prevenirea creşterii preţurilor. De asemenea, măsura contribuie la reducerea evaziunii fiscale. Așadar, inițiativa noastră a fost clădită pe o gândire logică menită să sprijine redresarea economiei naționale, concluzie la care au ajuns și cei de la PDL”, afirmă deputatul Ciprian Luca.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa