Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

PSD cere anularea deciziei prin care zeci de mii de familii sărace sunt lăsate fără nicio sursă de venit!

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 21 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 846 ori | Comentarii stire 0 comentarii

PSD cere anularea deciziei prin care zeci de mii de familii sărace sunt lăsate fără nicio sursă de venit!

Guvernarea PDL afundă şi mai mult în sărăcie zeci de mii de familii. Este vorba despre aproximativ 175 000 de oameni pentru care a fost sistat ajutorul minim garantat şi indemnizaţia de creştere a copilului, începând cu 1 ianuarie. Motivul: neplata impozitelor către stat.

            „Guvernanţii arată de fapt că nu înţeleg ce se întâmplă în ţară şi nici nu îi interesează. În acest caz este vorba despre oameni care nu au practic nicio sursă de venit, motiv pentru care au şi cerut ajutor din partea statului. Este absurd ca aceşti oameni să fie lăsaţi fără nicio sursă de venit pentru că nu şi-au plătit impozitele. Practic, aceşti oameni au rămas fără niciun venit de la 1 ianuarie, în plină iarnă. Este un act de cruzime din partea guvernanţilor, care nu ţin cont de anumite evoluţii istorice în societatea românească. Eu nu cred că în lume civilizată există oameni care nu au niciun venit, cât de mic şi niciun fel de ajutor din partea autorităţilor publice” a spus Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Arad.

            Statul român are de onorat plăţi către mai multe categorii de bugetari, care şi-au câştigat anumite drepturi salariale în instanţă. Guvernul PDL a decis să nu plătească aceste sume, până când se vor mai atenua efectele crizei şi vor exista mai mulţi bani la buget. „Iată că guvernanţii gândesc într-un fel când este vorba despre ei şi în alt fel când este vorba despre cei mai săraci dintre români. În loc să fie intransigenţi cu marii datornici la bugetul de stat, guvernanţii au găsit de cuviinţă să fie duri cu cei care nu au nicio apărare. Este o atitudine nedemnă şi duplicitară” apreciază Laurenţiu Hălmăgean.

            PSD Arad întreabă noul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici, cum înţelege ajutorarea acestor categorii defavorizate, adică principalii beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială? Pentru a evita situaţiile care nu au ce căuta într-o lume civilizată – oameni care mor de frig şi de foame – PSD Arad solicită abrogarea de îndată a Ordonanţei de urgenţă nr.124 /27 decembrie 2011, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2012. Social-democraţii solicită revizuirea condiţiilor de acordare a venitului minim garantat în sensul că acestor categorii defavorizate să li se aplice scutiri, reeşalonări la plata datoriilor pe o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, social-democraţii solicită ocuparea locurilor de muncă vacante în sistemul de asistenţă socială, tocmai pentru a evalua exact situaţia acestor beneficiari şi a propune măsurile necesare de care au nevoie pentru a ieşi din starea de risc în care se află. Noul ministru trebuie să ştie că asistenţa socială nu se face la telefon, din birou, nu se face cu 300 de cazuri la un asistent social, cum propune noua lege a asistenţei sociale.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
ACUMA LA TV 15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa