Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 17 Octombrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Arădenii, sărăciţi de nepăsarea administraţiei locale-susţine liderul PSD Arad, Dorel Căprar

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 01 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 6261 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Arădenii, sărăciţi de nepăsarea administraţiei locale-susţine liderul PSD Arad, Dorel Căprar

Preţul întreţienerii apartamentelor în Arad (căldură, apă caldă) este unul dintre cele mai mari din ţară. Calculele estimative arată că o familie de arădeni plăteşte cu câteva sute de lei mai mult, lunar, decât un clujean, bucureştean sau braşovean, la un consum similar. La această situaţie au condus două elemente: preţul relativ mare de producere a Gigacaloriei şi eliminarea totală a subvenţionării preţului. Aradul este unul dintre puţinele municipii care au eliminat total subvenţionarea preţului Gigacaloriei.

            PSD Arad a atras atenţia de mai multe ori că Aradul are nevoie de o strategie energetică, prin care costul întreţinerii să devină suportabil pentru populaţie. „Am spus acest lucru din primăvara anului trecut, când România s-a angajat prin acordul cu FMI să elimine subvenţiile pentru preţul Gigacaloriei. Pe lângă faptul că Guvernul PDL a eliminat subvenţionarea preţului, acelaşi lucru l-a făcut şi Primăria Arad, condusă de Gheorghe Falcă în stil Băsescu. Adică total insensibil la problemele oamenilor. Noi am propus prin consilierii municipali ca subvenţionarea preţului să scadă treptat, pe măsură ce se fac investiţii care să reducă preţul de producţie al Gigacaloriei şi pe măsură ce asociaţiile de locatari, prin sprijin coerent din partea guvernanţilor şi autorităţilor locale vor reuşi izolarea termică a imobilelor. Altfel, pe fondul sărăcirii populaţiei, arădenii sunt nevoiţi să stea în frig” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

            Semnele unei veritabile crize sociale sunt uşor de observat. „Stau de vorbă cu foarte mulţi oameni care au oprit caloriferele în mai multe camere în timpul iernii, evită să folosească apa caldă cât mai mult posibil. Administratorii de bloc încasează tot mai greu cheltuielile de întreţinere, cresc restanţele pe care asociaţiile de locatari le au faţă de CET. Am citit în presa locală că s-au dublat faţă de anul trecut creditele luate de pensionarii arădeni de la CARP, pentru plata întreţinerii. Nu este normal ca populaţia să fie supusă unor astfel de privaţiuni. În loc să investească în domeniul strategic al energiei şi să ajute populaţia, constatăm că zeci de milioane de euro merg spre firmele clientelare ale PDL” a declarat Căprar.

            Calculele  estimative indică faptul că arădenii au un preţ de producţie al Gigacaloriei mult mai mare decât al altor mari oraşe. Dacă avem în vedere faptul că administraţia Falcă este una dintre puţinele care nu mai subvenţionează preţul Gigacaloriei, avem imaginea completă a unui veritabil dezastru social.

            În anexă, vă prezentăm calcule estimative ale preţului cheltuielilor de întreţinere din diferite oraşe din ţară, în funcţie de preţul Gigacaloriei.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa