Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Laszlo Tokes spune definitiv "ADIO" UDMR-ului

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 12 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 18438 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Laszlo Tokes spune definitiv

Laszlo Tokes isi anunta demisia din UDMR, reclamand pozitia permisiva a Uniunii privind investitia de la Rosia Montana, comportamentul unor deputati UDMR ce incearca sa zadarniceasca activitatea ANI, participarea UDMR la guvernare de dragul puterii si "practica bazata pe interese obscure de partid".

Intr-un comunicat de presa transmis luni dimineata, europarlamentarul Laszlo Tokes afirma ca, in calitate de initiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe baza de cianuri, nu poate accepta "pozitia permisiva" a UDMR cu privire la investitia de la Rosia Montana, "investitie pe care o chiar sprijina".

"Pentru mine a devenit o problema din ce in ce mai stanjenitoare sa raspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, intrebarilor unor colegi ingrijorati care doresc sa afle acum, totusi, ce se intampla in Romania. Nu prea pot sa spun nici ca firma canadiana ne-a cumparat ministrii...", arata Tokes.

El mai spune ca unul dintre motivele pentru care Romania, care a aderat in 2007 la Uniunea Europeana, nu a fost nici acum acceptata in Spatiul Schengen este "coruptia atotcuprinzatoare".

"Este o situatie inacceptabila nu doar pentru mine, ci si pentru intreaga noastra comunitate maghiara din Transilvania, rusinata de comportamentul unor deputati UDMR care depun toate eforturile pentru a zadarnici activitatea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de verificare a averilor demnitarilor sau pe cea a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie", mai spune Laszlo Tokes.

El mai arata ca nu a fost de acord niciodata cu participarea UDMR la guvernare neconditionat, "doar de dragul puterii".

"Motivati de setea de putere, liderii UDMR au sacrificat universitatea noastra de stat maghiara, au preschimbat dezideratul autonomiei in posturi de directori si prefecti si sunt pregatiti sa dea, pe bani marunti, comorile naturale ale Ardealului. Fiind la guvernare de atata timp, poarta o buna parte din responsabilitate pentru falimentarea tarii, iar nota de plata au lasat-o in carca poporului: in loc de creare de locuri de munca am primit masuri de austeritate si doar un imprumut extern de peste 30 de miliarde de euro mentine Romania pe linia de plutire", mai sustine europarlamentarul.

Totodata, el respinge practica UDMR "bazata pe interese obscure de partid, de excludere si de dezbinare a comunitatii maghiare din Romania".

"Dupa ce a pus mana pe toate fondurile publice destinate comunitatii si apoi le-a distribuit aproape in exclusivitate pentru finantarea propriilor interese, in 2012 UDMR a ajuns sa puna arbitrar monopol partinic si pe sarbatorile noastre nationale, pe statuile noastre si pe locurile noastre simbolice. Am convingerea ca nu maghiarii din Transilvania exista datorita UDMR, ci fix invers: atat partidele noastre maghiare din Transilvania, cat si demnitarii lor alesi trebuie sa slujeasca intotdeauna intreaga comunitate", adauga europarlamentarul Laszlo Tokes.

Laszlo Tokes a fost fondator al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, presedintele de onoare al acesteia din 1990 pana in 2003, cand a fost desfiintata aceasta functue, apoi membru al filialei din Timis a UDMR.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa