Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adrian Ţolea, secretar general PDL Arad : Creşterea economică, principalul argument la majorările salariale

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 12 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 1185 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adrian Ţolea, secretar general PDL Arad : Creşterea economică, principalul argument la majorările salariale

 În 2011, industria a ajuns la o pondere de 26% din PIB, după 3 ani de criză, ajungând pe locul I între sectoarele economiei româneşti, înaintea comerţului. Economia se întoarce astfel, ca structură, la nivelul anului 2004. În 2004 ponderea industriei în PIB a fost de 25%, pentru ca în 2008 să coboare spre 22%. Motorul creşterii producţiei industriale a fost cererea la export din ţările UE, unde statele dezvoltate au cheltuit zeci de miliarde de euro pe programe de relansare. Astfel, exporturile şi-au mărit ponderea în PIB de la 31%, la 38%, în cei 3 ani de criză, ajungând la cel mai înalt nivel, de la Revoluţie până în prezent. „Industria României funcţionează şi redevine motorul principal al economiei, implicit al funcţionării statului”, a afirmat Adrian Ţolea, secretarul general al PDL Arad.

„Creşterea economică din România e reală, palpabilă, cu efecte clare la bugetul de stat. Cifrele vorbesc de la sine. Creşterea din 2011 este de 2,5%, faţă de prognoza de 1,5% şi reducerea cheltuielilor bugetare a făcut posibilă creşterea salarială în domeniu, respectiv revenirea la nivelul lunii iunie a anului 2010. Avem un deficit prognozat de 1,9% în 2012. Dacă NU se recurgea la restrângerea cheltuielilor bugetare, în acest an am fi avut un deficit de -14%”, a explicat Adrian Ţolea argumentele care pot duce la creşterile salariale din domeniul bugetar.

Secretarul general al PDL Arad doreşte să taxeze şi caracterul politic duplicitar al USL, mai ales al liderului Victor Ponta. Timp de trei ani de zile, Ponta şi ceilalţi lideri ai PSD au spus că, în momentul în care Uniunea Socialistă va ajunge la putere, vor readuce salariile bugetarilor la nivelul celor din mai 2010. Pesediştii s-au răzgândit acum şi au anunţat prin vocea lui Ponta că USL va trebui să taie din nou veniturile angajaţilor din sistemul de stat în 2013 dacă Guvernul decide acum creşterea acestora.

„Prin declaraţiile duplicitare şi populiste, Victor Ponta demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu reprezintă o alternativă pentru viitorul ţării noastre. PDL şi-a asumat guvernarea în cea mai grea perioadă prin care a trecut România în ultimii 20 de ani: criza economică mondială. Acum, în 2012, PDL doreşte să-şi îndeplinească promisiunea asumată în faţa cetăţenilor în momentul în care s-a luat decizia reducerilor salariale: reîntregirea salariilor bugetarilor în momentul în care economia va fi stabilizată”, a completat Adrian Ţolea.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa