Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Preşedintele PDL Emil Boc Boc nu acceptă varianta unei facultăţi separate cu predare în limba maghiară

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 13 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 17684 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Preşedintele PDL Emil Boc Boc nu acceptă varianta unei facultăţi separate cu predare în limba maghiară

Fostul premier Emil Boc a vorbit despre scandalul "separării etnice" de la Universiotatea de Medicină din Târgu Mureş. În acest sens, Boc a explicat că varianta unei facultăţi separate cu predare în limba maghiară nu va fi acceptată.

"UDMR vrea o facultate separată cu predare în limba maghiară. Cu asta nu am fost de acord. Acest lucru nu poate fi acceptat. Ce poate fi discutat este orice structură care să vizeze respectarea caracterului multicultural, adică înfiinţarea unei liniii cu predare în limba maghiară. UDMR trebuie să găsească şi ei o cale de mijloc, care să rămână pe multiculturalism", a declarat Boc, la B1 TV.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi liderii UDMR au convenit, luni seara, ca proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie aprobat marţi de Guvern în primă lectură şi lansat în dezbatere timp de zece zile.

"A fost luată decizia ca proiectul să fie aprobat marţi în Guvern în primă lectură şi să fie lansat apoi în dezbatere publică timp de zece zile, după care va fi dat avizul final", au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Proiectul a fost deja inclus pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de marţi, completată în premieră cu o categorie denumită "proiecte urgente", astfel încât să nu existe o listă suplimentară, conform solicitării premierului Ungureanu.

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, a declarat pentru Realitatea TV că deputaţii Uniunii au primit mandat din partea preşedintelui UDMR să nu participe la lucrările plenului. Udemeriştii spun că au luat această decizie  pentru că de la Guvern nu ar fi primit niciun semnal că se lucrează la Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea unei linii in limba maghiară la UMF Târgu Mureş.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa