Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Gheorghe Seculici, preşedinte PDL Arad: Încrederea în Guvern creşte, USL sub 50%

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 15 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 9293 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Gheorghe Seculici, preşedinte PDL Arad: Încrederea în Guvern creşte, USL sub 50%

Potrivit unui Sondaj CSOP realizat în perioada 11-19 februarie, Mihai Răzvan Ungureanu poate rivaliza cu liderii opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu în topul încrederii acordate de electorat politicienilor. Totuşi, după cum observă autorii sondajului, încrederea în politicieni rămâne în continuare mică, sub 22%. Datele cercetării sociologice relevă faptul că personalitatea în care românii au cea mai mare încredere este Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care e cotat cu 27%, în timp ce Victor Ponta este la 22% "multă şi foarte multă încredere", iar premierul şi şeful PNL sunt la egalitate, cu 20%.

Datele aceleiaşi cercetări relevă că încrederea în Guvern a crescut. În februarie, 24% dintre români aveau încredere că noul Executiv are capacitatea de a ajuta românii să treacă cu bine de criza economică şi de efectele sale, relevă studiul CSOP. Indicele este de două ori mai mare faţă de modul în care era receptat Cabinetul Boc. În luna ianuarie, potrivit tot unui sondaj CSOP, doar 11% dintre români creditau fostul Guvern cu această capacitate.

În topul intenţiei de vot, USL continuă să fie în frunte, cu 48%, dar rămâne sub mult doritul 50%. PDL a crescut până la 20%, iar Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu este cotat la 16%.

Gheorghe Seculici, preşedintele PDL Arad, referindu-se la  scorurile mici de încredere obţinute de reprezentanţii arcului politic, afirmă că acestea sunt justificate, ţinând cont de perioada dificilă din punct de vedere economic pe care o traversăm. „Nu putem să nu remarcăm totuşi că Ponta şi Antonescu se menţin la un nivel scăzut de încredere, în condiţiile în care s-au aflat în opoziţie în timpul unei guvernări care a fost nevoită să adopte măsuri contestate dur de populaţie. Acest lucru, corelat cu creşterea încrederii în Guvern şi în PDL, sunt o dovadă a faptului că românii au trecut de la votul emoţional la cel raţional. Românii nu mai apreciază discursurile găunoase şi manevrele de imagine ale opoziţiei, semn că atenţia lor este îndreptată acum spre acei politicieni care au capacitatea de a veni cu soluţii reale pentru depăşirea crizei economice de la nivel european”, afirmă liderul PDL Arad.

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa