Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 16 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Drept la replică MC-L Arad

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 18 Iunie, 2012 | Nr. accesari stire 3219 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Drept la replică MC-L Arad

Dorel Căprar încearcă încă o dată să manipuleze opinia publică, folosind aceleași arme „tradiționale”: calomnia și minciuna, de fapt singurele instrumente cu care știe să lucreze liderul Uniunii  Socialiste. Căprar ar trebui să înțeleagă că nu poți să dezvolți comunitățile locale prin minciună. Acesta se declară mai nou cunoscător al legislației în ceea ce privește veniturile proprii ale școlilor. Domnul Căprar este întra-adevăr bun cunoscător, dar în cu totul alte domenii. Știe cum să își falimenteze propria firmă și să lași oamenii pe drumuri, știe cum să acumuleze datorii la stat, știe cum să nu își plătească taxa de salubritate.  Acesta este omul care dă lecții de administrație și aruncă cu noroi, fără să cunoască care este de fapt legea.

Pentru informarea corectã a cetãþenilor Aradului, aducem unele precizări care lămuresc pe deplin modul în care se pot repartiza sumele provenite din veniturile proprii ale proprietăților publice, implicit ale unităților de învățământ. Conform Legii 213/1998, republicată, la Capitolul II, privind  Regimul juridic al proprietății publice se arată clar că „Sumele încasate din închirierea sau din concesionarea bunurilor proprietate publică se fac, după caz, venit la bugetul de stat sau la bugetele locale” (art. 16, alin 1). De asemenea, în același articol 16, alineatul 2, se arată că „În cazul în care contractul de închiriere se încheie de către titularul dreptului de administrare, acesta are dreptul să încaseze din chirie o cotă-parte între 20-50%, stabilită, după caz, prin hotărâre a Guvernului, a consiliului judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local prin care s-a aprobat închirierea”. Deci, Primăria municipiului Arad, poate să încaseze din chirie o cotă-parte între 20-50%, pentru care, într-adevăr, trebuie emisă o hotărâre de Consiliu Local. Dar, în fapt, Primăria nu a luat nici un leu, până în prezent, din veniturile proprii ale școlilor și nici nu dorește să o facă, dar există o „recomandare” aproape imperativă din partea Curții de Conturi. În cazul în care se va ajunge la această măsură, se va promova o hotărâre de consiliu local, în acest sens.

Dorel Căprar se află în culpă intelectuală: este fie prost informat, fie rău intenționat. În plus, este și fudul, ca într-un cunoscut proverb românesc, fudulie pe care și-o manifestă în cercurile sale cunoștințe. O astfel de stare fudulă am constatat și în momentul în care Dorel Căprar s-a lăudat că va numi personal președinții și vicepreședinții comisiilor de bacalaureat. Fapt care, dacă se adeverește, este de natură penală – trafic de influență - și, totodată, politizarea bacalaureatului.

MC-L Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa