Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 19 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mihail Neamţu : MRU devine o dezamăgire pentru electoratul de dreapta

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 10 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 1025 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mihail Neamţu : MRU devine o dezamăgire pentru electoratul de dreapta

Fondatorul Noua Republica (NR), Mihail Neamtu, l-a atacat pe Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice, spunand ca fostul premier tinde sa devina o dezamagire pentru electoratul de dreapta, punand credibilitatea acestuia sub semnul intrebarii.

"Cred ca MRU devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii a clasei politice.

Ezitarile lui MRU din ultima vreme ma fac sa cred ca nu are capacitatea de a gasi totdeauna pozitia corecta pentru a ajuta la indeplinirea acestui deziderat major al anului 2012", arata Noua Republica.

Potrivit sursei citate, reprezentantii Fortei Civice, cu sau fara stirea lui MRU, au cerut la negocierile din cadrul aliantei Romania Dreapta ca Noua Republica sa paraseasca discutiile, aceastea trebuind sa fie purtate doar intre partidele politice.

"Exista doua variante: fie MRU nu-si controleaza prea bine oamenii din conducerea partidului, fie gestul este facut cu stiinta sa", este concluzia Noua Republica.

"MRU stie ca semnaturile pentru Noua Republica au fost stranse pe bune, cinstit, la minus 10 grade, in timp de iarna, din peste 21 de judete. MRU stie ca Statul roman comite un abuz la adresa dreptului la asociere a 30,000 de cetateni (numarul de semnaturi din dosar), tergiversind eliberarea unor documente. MRU stie ca Noua Republica e un partid nascut, iar nu facut sau contra-facut", explica Noua Republica.

In continuare, cei de la Noua Republica aduc aminte ca Ungureanu a ezitat sa paraseasca PNL si s-a asteptat sa-i fie pusa in brate conducerea PDL, alegand in final un gest care este poate lipsit de etica, preluarea din mers a unei formatiuni politice.

"Domnia sa a ezitat timp de o luna sa plece din PNL si a cochetat nu mai putin de doua luni cu ideea de a intra in PDL. A ratat sansa de a lupta din interiorul PNL pentru a se profila ca o alternativa la leadership-ul dezastruos al lui Crin Antonescu. Dupa ce a facut campanie pentru candidatii PDL la alegerile locale, a asteptat sa i se puna pe tava conducerea PDL-ului, partid din care nu a facut niciodata parte si de care nu il leaga decat cele doua luni de prim-ministeriat.

Cum "ungurenii" s-au dovedit a fi prea putini, in cele din urma, a decis preluarea unui partid din cimitirul formatiunilor politice, miscare discutabila din punct de vedere etic si politic. Drumul pe scurtatura vine cu riscuri inerente", sustine NR.

Sunt MRU si echipa sa credibili?

In afara de postarea de pe site-ul Noua Republica, Mihail Neamtu a postat un mesaj de critica si pe contul personal de Facebook, unde pune sub semnul intrebarii credibilitatea lui MRU si a Fortei Civice.

Domnul Ungureanu este o personalitate in care milioane de romani si-au pus speranta. Echipa lui MRU trebuia sa fie la fel de credibila ca si liderul. Este? Sub presiunea timpului, MRU a fost obligat sa accepte solutii neinspirate. Pacat", noteaza Neamtu.

Acesta nu a uitat sa atace si decizia lui Ungureanu de a coopta oameni de stanga, precum fostul ministru PSD al Sanatatii Ion Bazac.

"Electoratul dreptei e inteligent si nu poate fi pacalit. El vrea figuri noi care intrupeaza valori si propun politici concrete de relansare economica. Va fi un fost ministru PSD al Sanatatii de acord cu introducerea standardelor de procedura, de cost si de calitate propuse de Noua Republica? Exclus", incheie Mihail Neamtu.

Nu este prima oara cand Noua Republica isi ataca partenerii de alianta, in afara criticilor aduse lui MRU, care a fost sustinut de PDL in functia de premier.

Cel mai mediatizat caz este "cearta" dintre Mihail Neamtu si Elena Udrea, acuzatiile zburand dintr-o parte in alta.

NR a apreciat ca Udrea nu este un actor politic credibil, dupa ce fostul ministru al Turismului a spus ca Traian Basescu este singurul politician de incredere in ochii Europei si ai SUA.

"Dupa ce ne-a anuntat ca se gandeste sa se retraga din politica, Elena Udrea revine. Si nu oricum, ci cu o declaratie excesiva: "Traian Basescu este singurul actor politic credibil pentru americani si pentru europeni". Ca o concluzie logica, se intelege ca nici Elena Udrea insasi nu este un actor politic credibil al Romaniei. Atunci de ce mai face declaratii?", arata Noua Republica intr-un comunicat.

Fostul ministru al Turismului a reactionat si a spus ca Mihail Neamtu, "care nu a demonstrat inca nimic" nu poate fi noul Basescu.

Totusi, democrat-liberala i-a urat lui Neamtu sa calce pe drumul drept si sa se pastreze integru, dar si sa "poarte macar jumatate din razboaiele politice" pe care le-a purtat ea.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta