Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 30 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Marius Göndör, deputat PDL : Răspuns domnului Căprar „Populismul orbeşte raţiunea”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 24 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 758 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Marius Göndör, deputat PDL : Răspuns domnului Căprar
„Populismul orbeşte raţiunea”

Deputatul Marius Göndör doreşte să facă unele precizări legate de lacunele informaţionale ale lui Dorel Căprar, preşedinte al PSD Arad.

„Am lecturat cu viu interes comunicatul remis presei de către co-preşedintele USL Arad Dorel Căprar în data de 20.09.2012, care după ce l-am citit, m-a făcut să îmi amintesc de o ars poetica a lui Eminescu intitulată EPIGONII.

Printre altele, în acest comunicat am fost invitat, este drept într-un mod nepoliticos, dar caracteristic domniei sale, să spun public unde s-au mai luat măsuri de austeriate în Europa. Doresc să prezint pe scurt măsuri similare sau chiar mai dure care au fost luate în state europene, unele dintre ele după ce au fost luate în România. De aceea Guvernul român a fost aprobat şi chiar felicitat pentru măsurile adoptate. Nu spun aceste vorbe cu cinism, deoarece ştiu cât de greu a fost pentru populaţie să suporte aceste reduceri bugetare. Dar mai ştiu, aşa cum şi cei care acuză şi împroaşcă cu noroi ştiu la fel de bine, că în lipsa adoptării reducerilor bugetare, ţara noastră era probabil într-o situaţie mult mai gravă decât Grecia, cu deosebirea că România nefiind încă în zona euro nu ar fi primit ajutor nici atât de repede şi nici atât de consistent precum Grecia.

Înainte de a prezenta datele doresc să îi reamintesc domnului Căprar să îşi realizeze cu mult mai multă conştiinciozitate temele înainte de a realiza acuze total nefondate. Mă voi referi în continuare la periaoda 2008-2010 şi la măsurile de austeriate luate în alte state europene decât România:

Reducerea salariilor a avut loc în 6 state: Cehia, Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, în timp ce îngheţarea salariilor s-a realizat în alte 4 state: Bulgaria, Polonia, Spania, UK.

Referitor la pensii, acestea au fost reduse sau impozitate suplimentar în 3 state: Cehia, Irlanda, Italia, precum şi îngheţate în altele 5: Bulgaria, Estonia, Letonia, Portugalia, Spania. De asemenea s-a procedat şi la creşterea vârstei de pensionare, după cum urmează în: Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Grecia, Italia, respectiv Ungaria.

Reducerea numărului de angajaţi din sectorul public s-a realizat în 9 state: Bulgaria, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Portugalia, Slovacia şi Slovenia, iar la reducerea altor cheltuieli publice s-a procedat în: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, UK şi Ungaria.

            În ceea ce priveşte creşterea TVA, a accizelor sau a altor taxe avem: creşterea TVA: Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovacia, UK şi Ungaria; creşterea accizelor: Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Slovacia, Spania şi Ungaria, iar la creşterea altor taxe/venituri s-a procedat în: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia,  Spania, UK, respectiv Ungaria.

Cu riscul de a mă repeta, dar cu speranţa că proverbul latinesc repetitio est mater studiorum se aplică şi în cazul USL-iştilor îl rog respectuos pe domnul Căprar să fie mai mult cu ochii pe guvernul pe care îl susţine, să propună măsuri de revitalizare economică. Domnul Căprar îşi „umflă pectoralii politici” şi spune că din banii de investiţii se plătesc salarii şi pensii. Asta înseamnă că sacrificiul românilor a fost inutil şi că vom ajunge iarăşi la deficit bugetar şi la tăieri de salarii şi la creşterea impozitelor. Cu atât mai mult cu cât păguboasa politică dusă de Guvernul Ponta a făcut ca totul să se scumpească şi măririle de salarii să fie îngropate de inflaţie şi de creşterea istorică a monedei euro.  

Pentru a ieşi din recesiune e nevoie ca economia să funcţioneze. Îl rog pe domnul Căprar să îi transmită prim-ministrului să deblocheze banii pentru plata rambursărilor pe fonduri europene şi să nu ţină banii la puşculiţă pentru pomeni electorale. Cred că suntem cu toţii de acord şi suficient de responsabili să recunoaştem că aceste fonduri sunt la ora actuală un motor destul de puternic al economiei noastre şi îndrăznesc să îmi doresc „să nu ne îngropăm singuri şi să aruncăm lopata”.

Marius GÖNDÖR   

Arad, 24.09.2012



share - facebook    share - twitter
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
ACUMA LA TV 17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta