Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 16 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ioan Cristina: „Traian Băsescu nu mai vorbeşte de mult pentru oameni”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 04 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 456 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ioan Cristina: „Traian Băsescu nu mai vorbeşte de mult pentru oameni”

Senatorul liberal Ioan Cristina a declarat că, prin discursul de duminică pe marginea raportului MCV, Traian Băsescu a reintrat în logica politică obişnuită, cu aceleaşi teme de propagandă, cu care a denigrat România în Europa în tot decursul anului precedent. „Există o uimitoare similitudine între opiniile lui Traian Băsescu şi cele cuprinse în Raport. Traian Băsescu foloseşte acest Raport în interes propriu, în încercarea de a reinterpreta tot ce s-a întâmplat în 2012 din perspectiva sa. Rămâne totuşi o întrebare fundamentală: în numele cui vorbeşte Traian Băsescu? Pe cine reprezintă el? Pentru că în nici un caz nu reprezintă poporul român, care s-a exprimat cât se poate de clar împotriva lui. Realitatea verii lui 2012 pe care Băsescu o trece cu vederea este aceea că 7,4 milioane de alegători i-au spus să plece, iar el s-a întors la Cotroceni în mod ilegitim, printr-o hotărâre administrativă, sfidând votul popular. Ce vrea Băsescu astăzi este să uităm acest lucru”, a spus senatorul USL.

Ioan Cristina este de părere că Băsescu încearcă să se relegitimeze în plan intern prin: prezentarea deformată a evenimentelor din vară, cu omisiunea grosolană a votului popular şi a valului uriaş de nemulţumire împotriva sa, erijarea în interlocutor privilegiat la Uniunii Europene – numai el ştie să citească Raportul corect, numai el negociază interesele României şi construirea unei diviziuni între politicienii care sunt cei răi şi instituţiile prietene lui, care sunt cele bune. „Nu contează votul popular, nu contează sprijinul popular de 70%, nu contează revolta din justiţie şi faptul că zeci de instanţe cer revocarea unor reprezentanţi în CSM”, a declarat Ioan Cristina.

Senatorul consideră că ceea ce a spus Traian Băsescu nu este un mesaj politic pentru publicul din România. „Traian Băsescu nu mai vorbeşte de mult pentru oameni, ştiind că nu-l mai ascultă nimeni. Este un mesaj pentru o parte a mediului politic şi pentru exterior. Pe fond este sesizabilă o trecere a acestui Raport din zona preponderent tehnică, aşa cum erau celelalte, în zona politică. Raportul conţine o serie de ambiguităţi nepermise şi de informaţii eronate cu referire la politic”, a precizat Ioan Cristina.

Senatorul arădean mai afirmă că România trebuie să ceară, prin mijloacele instituţionale pe care le are la dispoziţie ca stat membru, celor care au întocmit şi au asumat acest raport anumite clarificări, acolo unde sunt chestiuni pe care nu le împărtăşim. „România este un stat membru al UE şi trebuie să-şi reafirme statutul de partener egal în Uniunea Europeană. Este imperativ să stabilim rapid şi clar cu Comisia Europeană care sunt termenele şi soluţiile concrete pentru a închide Mecanismul de Cooperare şi Verificare”.


Biroul de presă al PNLshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
ACUMA LA TV 21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa