Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 16 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adrian Ţolea : USL îşi bate joc de fermieri

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 06 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 473 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adrian Ţolea : USL îşi bate joc de fermieri

Adrian Ţolea, secretar general al PDL Arad, constată că Guvernul Ponta a pus jugul pe agricultură. „Impozitarea agricultorilor înseamnă ruinarea acestora. Fermierul român are parte oricum de cele mai mici subvenţii agricole din întreaga Uniunea Europeană, iar guvernul Ponta îi face astfel şi mai dificil efortul de a se dezvolta şi de a concura pe piaţa europeană”, afirmă Adrian Ţolea.

Practic, USL loveşte exact în fermierii mici şi medii, cei care abia acum se organizează pentru piaţă servindu-le dublă sau triplă impozitare în cascadă. Astfel, un fermier cu 3 hectare plăteşte între 35 şi 100 de lei impozit pe proprietate la primăria de care aparţine, plăteşte noul impozit de 300 de lei pentru ceea ce cultivă pe cele 3 hectare, iar dacă din aceleaşi hectare creşte şi vaci, atunci va plăti în plus câte 100 lei pentru fiecare vacă, fără să fie luată în calcul conversia produsului vegetal în produs animal.

„Cel mai elocvent sector al României este agricultura. Am putea concura cu succes pe piaţa europeană în acest domeniu. Însăşi negocierile de aderare la Uniunea Europeană s-au bazat în special pe mediul rural, pe agricultură. Denumirea de «Grânar al Europei» n-am obţinut-o degeaba”, a completat Adrian Ţolea.

În plus, Adrian Ţolea subliniază că „Bugetul de stat pe 2013 arată marea minciună de campanie a USL  – reducerea TVA la produsele agricole. TVA rămâne la fel în noul buget, după ce USL şi-a făcut campanie 2 ani de zile pe reducerea TVA în agricultură. USL nu doreşte modernizarea agriculturii, ci face un mare pas înapoi spre agricultura de subzistenţă”.

***

* Noile impozite din agricultură afectează 1 milion de fermieri, atât crescători de animale, cât şi cultivatori. Fermierul român are parte oricum de cele mai mici subvenţii agricole din întreaga Uniunea Europeană, iar guvernul Ponta îi face astfel şi mai dificil efortul de a se dezvolta şi de a concura pe piaţa europeană.

* USL produce inegalităţi între persoanele fizice agricultori şi persoanele juridice agricultori. Persoana fizică, care nu este plătitoare de TVA, va plăti în total 570 de lei pe un hectar. Persoana juridică, care nu este plătitoare de TVA, va plăti 90 de lei pe hectar. Este un tratament inegal şi profund discriminatoriu.

* USL nu impozitează producţia agricolă, ci hectarul şi capul de animal, indiferent cât produc ele. E practic un impozit forfetar pentru agricultură. Produci sau nu produci destul, USL tot îţi ia banii.  

* USL impozitează hectarul la fel în toată ţara. Una este să deţii teren agricol la Constanţa, şi alta este situaţia la Vaslui sau Mehedinţi. Impozitarea uniformă nu este corectă, se vede că legea a fost făcută pe picior.

Biroul de presă al PDLshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
ACUMA LA TV 22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa