Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 19 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Senatorul Constantin Traian Igaș: “Aradul trebuie să-și continue dezvoltarea”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 08 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 508 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Senatorul Constantin Traian Igaș: “Aradul trebuie să-și continue dezvoltarea”

Nu pot să nu observ o atitudine total neconstructivă a Guvernului USL când vine vorba de continuarea programelor inițiate de guvernarea democrat-liberală. Înțeleg faptul că fiecare guvernare vine cu politica sa și punerea ei în practică este diferită. Dar o guvernare social-liberală trebuie să respecte ambele orientări ale construcției politice pe care o promovează atât de intens la televizor ca fiind soluția optimă pentru România.

Le cer celor de la USL să dovedească faptul că această construcție nu este doar un brand foarte bine promovat printr-un marketing agresiv de către toți oficialii guvernului, parlamentari și alți vectori de imagine.

PNDI este cel mai mare proiect de infrastructură edilitară din ultimii 20 de ani. Este, așa cum spunea și domnul Dragnea, o dorință veche a autorităților locale, o dorință pornită din nevoia acută de infrastructură în fiecare comunitate în parte. Cu toate acestea, Guvernul intenționează să închidă PNDI. Care este logica închiderii acestui program? Argumentul costurilor mari este nesustenabil.

Închidem un program care este funcțional, iar județul Arad este dovada acestui fapt, pentru simplul fapt că este o inițiativă a vechii guvernări? O guvernare eficientă este una care știe să continue ce s-a început în mandatele anterioare. România are nevoie de continuitate. Aradul are nevoie de continuitate. Nu trebuie să mai permitem să facem un pas în față și doi înapoi.

Aradul este exemplul cel mai grăitor pentru succesul acestui program de infrastrucutră. Avem 41 de localități incluse în PNDI plus cele două proiecte ale Consiliului Județean Arad, drumul Arad-Șiria și Arad-Felnac.

Aradul face parte din cele 4 județe pentru care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Avem o echipă administrativă performantă și nu trebuie să fim pedepsiți pentru asta.

În calitate de senator de Arad am apelat la resursele parlamentare de care dispun pentru a solicita Ministerului pentru Dezvoltare Regională și Administrație Publică un punct de vedere și o soluție la această intenție de a închide a PNDI și de a lăsa Aradul fără posibilitatea de a-și continua proiectele deja demarate. Am depus o interpelare adresată Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în care i-am solicitat răspunsuri la următoarele probleme arzătoare ale județului Arad:

        Care este politica în domeniul investițiilor publice a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice astfel încât cele 41 de localități din județul Arad să beneficieze de infrastructura edilitară conform proiectelor depuse pe PNDI?

       Care este modalitatea prin care veți asigura finanțarea lucrărilor de refacere a celor două tronsoane menționate mai sus, Arad-Șiria și Arad-Felnac, din moment ce acestea au fost predate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și când preconizați începerea lucrărilor?share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
ACUMA LA TV 19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa