Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 16 Iulie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Senatorul Constantin Traian Igaș: “Aradul trebuie să-și continue dezvoltarea”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 08 Februarie, 2013 | Nr. accesari stire 494 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Senatorul Constantin Traian Igaș: “Aradul trebuie să-și continue dezvoltarea”

Nu pot să nu observ o atitudine total neconstructivă a Guvernului USL când vine vorba de continuarea programelor inițiate de guvernarea democrat-liberală. Înțeleg faptul că fiecare guvernare vine cu politica sa și punerea ei în practică este diferită. Dar o guvernare social-liberală trebuie să respecte ambele orientări ale construcției politice pe care o promovează atât de intens la televizor ca fiind soluția optimă pentru România.

Le cer celor de la USL să dovedească faptul că această construcție nu este doar un brand foarte bine promovat printr-un marketing agresiv de către toți oficialii guvernului, parlamentari și alți vectori de imagine.

PNDI este cel mai mare proiect de infrastructură edilitară din ultimii 20 de ani. Este, așa cum spunea și domnul Dragnea, o dorință veche a autorităților locale, o dorință pornită din nevoia acută de infrastructură în fiecare comunitate în parte. Cu toate acestea, Guvernul intenționează să închidă PNDI. Care este logica închiderii acestui program? Argumentul costurilor mari este nesustenabil.

Închidem un program care este funcțional, iar județul Arad este dovada acestui fapt, pentru simplul fapt că este o inițiativă a vechii guvernări? O guvernare eficientă este una care știe să continue ce s-a început în mandatele anterioare. România are nevoie de continuitate. Aradul are nevoie de continuitate. Nu trebuie să mai permitem să facem un pas în față și doi înapoi.

Aradul este exemplul cel mai grăitor pentru succesul acestui program de infrastrucutră. Avem 41 de localități incluse în PNDI plus cele două proiecte ale Consiliului Județean Arad, drumul Arad-Șiria și Arad-Felnac.

Aradul face parte din cele 4 județe pentru care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Avem o echipă administrativă performantă și nu trebuie să fim pedepsiți pentru asta.

În calitate de senator de Arad am apelat la resursele parlamentare de care dispun pentru a solicita Ministerului pentru Dezvoltare Regională și Administrație Publică un punct de vedere și o soluție la această intenție de a închide a PNDI și de a lăsa Aradul fără posibilitatea de a-și continua proiectele deja demarate. Am depus o interpelare adresată Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în care i-am solicitat răspunsuri la următoarele probleme arzătoare ale județului Arad:

        Care este politica în domeniul investițiilor publice a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice astfel încât cele 41 de localități din județul Arad să beneficieze de infrastructura edilitară conform proiectelor depuse pe PNDI?

       Care este modalitatea prin care veți asigura finanțarea lucrărilor de refacere a celor două tronsoane menționate mai sus, Arad-Șiria și Arad-Felnac, din moment ce acestea au fost predate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și când preconizați începerea lucrărilor?share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa