Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 28 Martie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Alexandra Braica şi Dorel Căprar l-au însoţit pe ministrul Andreas Storm la centrul INTEGRA

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 26 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 932 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Alexandra Braica şi Dorel Căprar l-au însoţit pe ministrul Andreas Storm la centrul INTEGRA

Secretarul de stat pentru dialog social, Alexandra Braica, deputatul Dorel Căprar şi prefectul Cosmin Pribac l-au însoţit pe ministrul german din Saarland, Andreas Storm, în vizita sa la centrul de intervenţie timpurie INTEGRA. Centrul se ocupă de recuperarea persoanelor cu dizabilităţi mintale din Arad. Germanii din Saarland au o lungă tradiţie de sprijinire a cetăţenilor din Banat după 1989, în special în zonele Arad – Lipova – Valea Mureşului, prin proiecte umanitare.

„Din păcate, sărăcia este încă o mare problemă în multe zone ale judeţului Arad. Cred că în multe situaţii, implicarea unor asociaţii de caritate şi a unor voluntari pot oferi un sprijin important. Oaspeţii noştri germani nu întind o mână şi ne dau un exemplu de implicare. Ştiu că germanii din Saarland susţin Asociaţia DRFK, cu o activitate intensă în zona Banatului şi Cercul de prietenie român-german din Lipova, care ajută persoanele în dificultate din oraşul de pe Valea Mureşului. La întâlnirea cu ministrul landului german am  avut un schimb de experienţă util legat de modalităţile prin care putem acţiona eficient pentru protecţia socială a celor aflaţi în dificultate”, a spus deputatul Dorel Căprar.

Secretarul de stat Alexandra Braica apreciază, la rândul său, implicarea comunităţii germane în rezolvarea problemelor sociale şi de sănătate din judeţul Arad. „Germanii demonstrează că nu au uitat Banatul şi implicit Aradul, zone în care comunitatea germană a avut un rol istoric important. Este de apreciat spiritul comunitar de care dau dovadă, interesul pentru problemele uneori foarte grave pe care le au unii cetăţeni din judeţul Arad. Parteneriatul cu germanii este foarte util, putem învăţa multe lucruri din aceste întâlniri, inclusiv cum să aplicăm politici mai eficiente pentru combaterea sărăciei şi sprijinirea persoanelor aflate în dificultate”, a declarat Alexandra Braica.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
ACUMA LA TV 11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta