Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Crin Antonescu: Nu putem duce mai departe coabitarea Băsescu-premier. Compromisurile sunt cele ce mă despart de Ponta

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 31 Martie, 2013 | Nr. accesari stire 578 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Crin Antonescu: Nu putem duce mai departe coabitarea Băsescu-premier. Compromisurile sunt cele ce mă despart de Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, duminică seară, că acordul de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL, în pofida presiunii CE în chestiunea procurorilor.

"Victor Ponta nu devine, chiar dacă va face acest lucru, duşmanul nostru, nu încetează să fie aliatul meu. Sigur că ştiu toate aceste lucruri (legate de o eventuală nemulţumire a electoratului - n.r.) , tocmai de aceea vă spun că din puntul meu de vedere - şi i-am spus premierului - nu putem merge mai departe, vorbim de coabitare", a susţinut Antonescu într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PNL a susţinut că pasul "foarte rău" făcut de Victor Ponta după alegerile parlamentare a fost cel al negocierii cu Traian Băsescu pentru semnarea acordului de coabitare.

"Se semnează un act care la urma urmelor ce? Să valideze voinţa românilor exprimată prin alegeri. Nu aveam nevoie de aşa-numitul pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuia acceptată cu niciun chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru că eram noi frumoşi cu viitorul în faţă", a spus Antonescu.

În ceea ce o priveşte pe Mona Pivniceru, fostul ministru al Justiţiei, Antonescu a precizat că singura sugestie pe care i-a făcut-o a fost aceea de procedură, respectiv "respectarea legii româneşti în vigoare".

"Cred că a fost, cu toată consideraţia, cu tot respectul şi toată preţuirea pentru demnitatea cu care doamna Pivniceru nu a vrut să intre în negocieri şi combinaţii politice cu Traian Băsescu sau cu altcineva, cred că a fost singura greşeală, şi anume că doamna Pivinceru, un om serios, un magistrat, un om al legii, al spiritului, al literei, a luat în serios ceea ce s-a discutat la Comisia Europeană. Acolo i s-a descris, i s-a prescris şi i s-a impus un mecanism îndelungat, complicat şi care adăuga la legea românească sau chiar o încălca... să spunem că nu o încălca, dar în fine adăuga zdravăn", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat că în momentul de faţă se poate constata că, "dacă se fac nişte propuneri cu care e de acord şi Băsescu, vestita Comisie Europeană de la Bruxelles, nici doamna Reding, nici doamna Day nu mai ţin minte nimic din toată procedura pe care nu au propus-o, ci au impus-o Monei Pivinceru".

"Cu alte cuvinte, dacă e Kovesi, e bine fără nicio procedură. Asta ne arată nouă însă de fapt că suntem într-o fundătură şi mai mare, că din păcate instituţii pe care le-am respectat şi le respectăm nu se respectă ele însele şi că România a ajuns în situaţia în care are un Guvern, o majoritate, un prim-ministru, care deşi sunt mai puternici ca susţinere populară, ca susţinere democratică decât majoritatea omologilor lor europeni, sunt trataţi nu numai ca atitudine, dar în practică, de parcă nu ar avea legitimitate cu propria lor ţară", a mai declarat preşedintele PNL.

Antonescu a întrebat retoric dacă USL a cerut "puterea de la cetăţeni" ca sub presiune fie şi internaţională să meargă la Traian Băsescu să valideze "votul pe care românii l-au dat exact contra lui".

"Asta este dilema, asta este situaţia extrem de dificilă în care ne aflăm în plan politic, în plan instituţional şi în plan moral. Poate că aici estimările mele, soluţiile mele se despart cumva de ale lui Victor Ponta (...) Eu cred că nu există cale facilă şi că pe calea acestui tip de compromisuri nu vom reuşi decât într-adevăr să riscăm dezamăgirea foarte multor oameni care au sperat într-o schimbare, în vreme ce Victor Ponta crede că încet, încet, aceste deziderate vor fi atinse", a mai susţinut liderul PNL.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa