Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Dorel Căprar, deputat PSD : Creşterea economică oferă perspective încurajatoare

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 08 Aprilie, 2013 | Nr. accesari stire 674 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Dorel Căprar, deputat PSD : Creşterea economică oferă perspective încurajatoare

Climatul economic din România, după un an de Guvernare USL, este stabil. Institutul Naţional de Statistică a anunţat recent o creştere estimată a economiei, în 2012, de 0,7% în termeni reali, cu mult peste ritmul anticipat anterior, de 0,3%. „Suntem singura ţară din regiune cu evoluţie economică pozitivă în 2012 şi e important ca în 2013 să mergem în aceeaşi direcţie. Creşterea economică din România este semnificativ mai mare şi decât media ţărilor din Zona Euro, -0,9%. Sigur că România are nevoie de o relansare puternică a economiei, care să creeze noi locuri de muncă şi să permită majorarea salariilor. Nu suntem încă în această situaţie, dar putem remarca o stabilitate a economiei care poate fi baza unei creşteri mult mai puternice. România se încadrează în programul negociat cu partenerii noştri internaţionali. Un mesaj foarte important, în ciuda unor încercări de intoxicare: economia asigură plata salariilor şi pensiilor, prin bugetul public. Asta deşi Guvernul USL a redat anul trecut bugetarilor 15% din salarii, procent tăiat de guvernarea PDL şi a indexat pensiile cu 4% în acest an” a spus deputatul Dorel Căprar.

Guvernul USL va cotinua să adopte măsuri pentru sprijinirea economiei şi crearea de noi locuri de muncă. „S-au reluat plăţi din fondurile europene, prin deblocarea unor proiecte importante, cum ar fi POSDRU şi POS Mediu. Din 1 iulie, se aplică scăderea TVA la pâine de la 24% la 9%. Se analizează posibilitatea ca de la 1 ianuarie 2014 să se aplice o scădere a CAS cu 5%. În acelaşi timp, se fac eforturi pentru a diminua jaful PDL din economie, aşa cum arată sesizările adresate organelor în drept în cazul Hidroelectrica. Unele companii de stat au manageri privaţi, este vorba despre CFR Infrastructură şi Tarom. Sunt toate eforturi concentrate pentru a  îmbunătăţi ritmul de creştere economică, în aşa fel încât românii să simtă cât mai repede o înbunătăţire în viaţa de zi cu zi” a declarat parlamentarul USL Arad.

Biroul de presă al PSDshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa