Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 20 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adrian Ţolea: „USL le-a prezentat românilor necrologul unui an de guvernare”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 08 Mai, 2013 | Nr. accesari stire 680 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adrian Ţolea: „USL le-a prezentat românilor necrologul unui an de guvernare”

Adrian Ţolea, secretar general al PDL Arad, a prezentat astăzi, bilanţul guvernării USL după un an şi modul în care această guvernare i-a afectat pe români. Prezentarea a arătat promisiunile neonorate ale guvernării USL, fapt care a dus la o scădere drastică a nivelului de trai.

„Momentul zero al guvernării USL este reprezentat de promisiunile fără acoperire făcute în faţa românilor. Astfel, la 1 an de guvernare USL, TVA nu a revenit la nivelul de 19%, nivelul TVA la alimente şi în agricultură a rămas în continuare la 24%, nu la 9% aşa cum au promis, contribuţia la asigurările sociale nu a fost redusă, punctul de pensie nu este nici astăzi de 45% din salariul mediu brut, nu a fost demarată nicio acţiune pentru realizarea milionului de noi locuri de muncă promise, s-au introdus peste 20 de noi taxe, investiţiile au fost tăiate de peste tot, de la proiectele de infrastructură până la cele de cercetare şi inovare, iar acordarea funcţiilor pe criterii politice a devenit o marcă înregistrată a USL”, a declarat Adrian Ţolea.

Ţolea a prezentat şi cifrele care atestă scăderea nivelului de trai în acest an de guvernare USL: „Concluzia acestor bâlbâieli useliste stă tot în cifrele barometru al scăderii nivelului de trai pentru toţi românii. Astfel, după 10 luni de guvernare USL, după recuperarea salariilor bugetarilor cu 8% şi reîntregirea finală din luna decembrie, în februarie 2013, un român câştiga în medie tot 1.553 lei, cât câştiga şi în guvernarea PDL în aprilie 2012. În acelaşi timp, pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut cu abia 4,4% sub guvernarea USL, de la 778 lei în luna aprilie 2012 la 812 lei în martie 2013, dar în aceeaşi perioadă preţurile au crescut mult mai mult, iar nivelul de trai şi puterea de cumpărare a pensionarilor s-au înrăutăţit. Legat de creşterea preţurilor, sub guvernarea PDL, rata inflaţiei medii anuale a scăzut de la 7,9% în anul 2008, la 1,8% în luna aprilie 2012, în timp ce sub USL, rata inflaţiei în luna martie 2013, de 5,25%, este de aproape trei ori mai mare faţă de nivelul de 1,8%, înregistrat în luna aprilie 2012, adică în ultima lună de guvernare PDL”.

„Dacă ne referim la judeţul Arad, situaţia este şi mai tragică. Programul de reabilitare a peste 300 de kilometri de drumuri şi străzi prin PNDI a fost blocat, pasajele de pe centură nu au primit finanţare, iar autostrăzile de pe tronsonul Nădlac-Arad sunt lăsate de izbelişte. De asemenea, nu sunt finanţate spitalele, şcolile, grădiniţele, Aradul fiind un judeţ izolat USL le-a prezentat românilor necrologul unui an de guvernare”, a încheiat Ţolea.

Biroul de presă al PDL



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
ACUMA LA TV 12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta