Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 20 Aprilie, 2024
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Mihai-Răzvan Ungureanu: „Noile prevederi legale privind achizițiile publice deschid, din nou, ușa arbitrarului și corupției.

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 03 Iulie, 2013 | Nr. accesari stire 740 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Mihai-Răzvan Ungureanu: „Noile prevederi legale privind achizițiile publice deschid, din nou, ușa arbitrarului și corupției.

.  În manualul de funcționare al executivului USL, ele figurează probabil la capitolul „Cum să iți premiezi prietenii, desconsiderând poporul pe care îl guvernezi”.  Cu o Constituție mutilată și ordonanțe de urgență pe bandă rulantă, Guvernul Ponta și majoritatea USL se descalifică politic, lucrând în permanent conflict cu interesul național.”

Prin OUG 77/2012 pentru modificarea și completarea OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, Guvernul Ponta oferă Consiliilor Județene, primăriilor, regiilor autonome și altor autorități publice libertatea de atribuire a contractelor pe alte criterii decât performanța sau eficiența. „Papușarii politici de la USL ies din nou la rampă: e momentul să fie onorate interesele subterane, pe linie de partid. Pentru că această nouă măsură este decât o formă clară de înlesnire a accesului clientelei politice la buzunarul contribuabililor. Se deschide astfel, oficial, sezonul de vânătoare la contractele fără licitație cu statul, din banii publici!”, consideră Președintele FC.

„Este o procedură croită în scopul favorizării acelora care vor să deruleze contracte păguboase pentru stat, după bunul plac, fără orice ingerință, fără transparență și fără monitorizare. Reprezenții puterii par măcinați de un conflict: ce să prevaleze, crasa ipocrizie politică sau lăcomia congenitală? Să încercăm un exercițiu simplu de memorie. Să ne amintim cum PSD-ul a criticat în termeni duri majorarea pragului pentru achiziții directe, măsură care a fost adusă în discuție pe vremea guvernării Boc. Sub presiunea „prietenilor” USL , guvernul Ponta are acum o criză de amnezie acută .”, afirmă Mihai-Răzvan Ungureanu.

Pragul în limita căruia instituțiile publice pot parafa contracte pentru produse și servicii prin achiziție directă, fără licitație, a fost dublat. Pentru atribuirea lucrărilor, pragul a fost ridicat la de aproape șase ori mai mult: „Piața achizițiilor publice reprezintă aproape 15% din PIB-ul Romaniei. Sub pretextul palid al unui angajament asumat în fața Comisiei Europene, în urma recomandărilor de întărire a capacității administrative a autorităților publice,  USL pregătește terenul pentru un concurs de corupție, de masacrare a liberei competiții și de premiere discreționară a clientelei politice.”, conchide liderul FORȚEI CIVICE.

BIROUL DE PRESĂ AL FORŢEI CIVICE



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
  oferit de: curs-valutar-bnr.ro
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Acest site foloseste cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica de cookies sau/si Politica datelor confidentiale si dorim sa confirmi acordul tau.

Accepta