Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Victor Ponta: Regret că frustrarea personală a președintelui împiedică reprezentarea corectă la Consiliul European

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 24 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 675 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Victor Ponta: Regret că frustrarea personală a președintelui împiedică reprezentarea corectă la Consiliul European

Premierul Victor Ponta și-a exprimat regretul că "frustrarea personală" a președintelui Traian Băsescu împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei românești de IT la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

 "Îmi este teamă că într-un domeniu important care privește viața a multe companii din România, viața a mii de angajați, în special tineri, România o să fie absentă la luarea deciziilor. Și îmi pare rău. Nu este o chestiune de orgoliu aici, este o chestiune despre cum e mai bine să faci pentru țara ta. Dacă orgoliul personal al președintelui — 'nu-l las pe Ponta ca să-i arăt eu că nu-l las', este mai important decât faptul că avem mii de angajați în zona de IT și că este un domeniu în care România s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani și un domeniu în care ar trebui să avem o poziție, nu să primim așa deciziile luate la Bruxelles pe nemestecate, nu pot decât să constat un mod de a nu reprezenta România, ci de a face deservicii României", a spus Ponta, la Antena 3, cu privire la faptul că președinte nu i-a dat mandat pentru a reprezenta România la reuniunea Consiliului European de joi și vineri.

Șeful Executivului a adăugat că Traian Băsescu poate să spună ce vrea la Consiliul European, dar nu are documentele necesare.

"Traian Băsescu mâine poate să spună ce vrea. În primul rând, nu are documentele necesare, în al doilea rând, și dacă spune ce? Tot eu trebuie să fac pentru industria de IT. Este un subiect foarte important și regret că frustrarea personală împiedică reprezentarea corectă a intereselor unui industrii românești, cea de IT, care ne face foarte mult bine", a punctat Ponta.

El a subliniat că președintele nu a cerut documentul pe care Guvernul îl pregătise pe tema agendei digitale a UE, care va fi abordată la Bruxelles.

"Eu nu am vrut să particip doar așa, ca să mai fac o poză, cum merge președintele, din păcate. Am cerut ministerului de resort, agențiilor de resort și m-am întâlnit și eu cu toți reprezentanții companiilor private din România și am zis: haideți să facem un material cu ce ar fi bine pentru România în următorii 7-10 ani pentru zona de IT, ce vrem să facem la dreptul de proprietate, ce vrem să facem la accesul la date. Am făcut un document extrem de bine documentat și discutat cu industria privată, pe care speram să-l depun și să-l prezint ca o poziție a României în ceea ce privește această zonă uriașă", a explicat premierul.

Președintele Traian Băsescu se va afla joi și vineri la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European, dar și la Summitul Partidului Popular European. Cu ceva timp în urmă, premierul Victor Ponta solicitase șefului statului un mandat de reprezentare la Consiliul European, unde se va discuta pe tema agendei digitale a UE.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa