Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad : USL duce economia României spre colaps

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 31 Octombrie, 2013 | Nr. accesari stire 611 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad : USL duce economia României spre colaps

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, critică viziunea Guvernului Ponta asupra întregului exerciţiu bugetar din acest an. „Guvernarea USL a reuşit «performanţa» de a avea o a doua rectificare negativă în acest an. De altfel, era de aşteptat, deoarece modalitatea de guvernare promovată de USL nu poate duce decât la deficit economic. Majoritatea măsurilor economice luate sunt în detrimentul mediului de afaceri, al economiei reale. În schimb, USL nu face altceva decât să investească în clientela politică, serviciile speciale şi Parlament”, a precizat Adrian Ţolea.

Acesta argumentează cu cifre clare afirmaţiile sale. Încasările bugetare au fost mai mici cu 3,8 mld. lei faţă de estimările iniţiale. Guvernul Ponta a ajuns în situaţia de a rectifica negativ, cu 2,9 mld. lei veniturile bugetare şi cu 1,6 mld. lei cheltuielile bugetare prognozate pentru sfârşitul acestui an. În urma rectificării, deficitul bugetar va creşte de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB”, a completat Adrian Ţolea.

De asemenea, Adrian Ţolea a concluzionat că ambele măsuri vehiculate de USL sunt păguboase pentru ţară. „Creşterea cotei unice la 22% sau reintroducerea impozitului diferenţiat sunt măsuri greşite. Prin creşterea cotei unice şi reducerea TVA, USL dă cu o mână şi ia înapoi cu trei mâini. Prin creşterea cotei unice la 22%, USL ar scoate cu aproape 8 miliarde lei în plus de la români şi cu peste 4 miliarde de lei mai mult de la firmele româneşti faţă de cât a reuşit să colecteze la bugetul de stat anul trecut. În schimb, prin reducerea TVA, USL ar lăsa economiei numai 4,2 miliarde lei comparativ cu nivelul colectat anul trecut. Prin impozitul progresiv pe venit USL ne întoarce în epoca Năstase: mai multă birocraţie, mai multă evaziune. Comparativ cu ţările din regiune, România s-ar situa pe o poziţie dezavantajoasă: de la introducerea cotelor unice, tendinţa în regiune a fost de reducere a impozitului pe venit şi nu de majorare”, a conchis Adrian Ţolea.

Biroul de presă al PDL Aradshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
ACUMA LA TV 19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa