Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 19 Septembrie, 2021
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Claudia Boghicevici, PDL: GUVERNUL USL ÎNGROAPĂ MEDIUL PRIVAT ŞI CREŞTE NUMĂRUL ROMÂNILOR ASISTAŢI SOCIAL

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 05 Noiembrie, 2013 | Nr. accesari stire 549 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Claudia Boghicevici, PDL: GUVERNUL USL ÎNGROAPĂ MEDIUL PRIVAT ŞI CREŞTE NUMĂRUL ROMÂNILOR ASISTAŢI SOCIAL

Deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici, coordonatoare a portofoliului Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Alternativă, sancționează modul în care Guvernul USL a încheiat negocierile cu FMI. Deputatul PDL consideră că măsurile de creștere a accizelor, introducerea de noi taxe și creșterea salariului minim, fără reducerea CAS, vor îngropa și mai mult mediul privat, iar creșterile la pensii și salarii sunt doar firimituri care nu vor acoperi creșterea în lanț a prețurilor.

”Guvernul USL a dat un nou examen în faţa experţilor FMI, Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale. Un examen picat din nou, aşa cum ne-a obişnuit acest Guvern de 1 an şi jumătate. Un examen în care experţii FMI aveau toate motivele să bată cu pumnul în masă în faţa unui guvern infantil şi neputincios, care a ratat cu brio privatizările Oltchim şi CFR Marfă şi care are venituri bugetare în minus de peste 8 miliarde de lei. Noile măsuri anunţate ieri de Guvernul Ponta vor îngropa şi mai mult mediul privat prin supra-impozitare, iar reacţia raţională a acestuia va fi ori intrarea în faliment, ori concedierea angajaţilor, ori creşterea facturilor la serviciile prestate pentru a acoperi noile creşteri de taxe. Efectele imediate ale acestor măsuri disperate vor fi: creșterea șomajului la cel puțin 8%, creșterea explozivă a prețurilor de consum și implicit a ratei inflației, scăderea drastică a consumului intern și implicit reducerea nivelului de trai. Într-un cuvânt, sărăcirea şi mai mult a românilor.

Sigur, aceste măsuri dezastruoase nu pot fi împachetate decât demagogic de o guvernare care este mai interesată de imagine decât de mersul economiei reale. Creşterea salariului minim în 2 trepte, la 850 lei în ianuarie 2014 şi la 900 lei în iulie 2014 îngroapă mediul privat și duce la creșterea șomajului și a muncii la negru dacă nu este însoțită de reducerea CAS la angajatori cu cel puțin 5 puncte procentuale, așa cum susținte PDL. Ori reducerea CAS este doar o marotă a acestui Guvern atât timp cât este condiţionată de obţinerea unor venituri la bugetul de stat de peste 1 miliard de euro în perioada ianuarie-iulie 2014. Indexarea tuturor pensiilor cu 3,75% este doar aplicarea legii PDL din 2010, în niciun caz o performanță a Guvernării USL.  Iar creșterea fondului de salarii cu 3% pentru bugetari este doar praf în ochi. Dacă punem în balanță cu cât vor crește prețurile la gaze, carburanți, energie electrică și implicit la restul produselor de consum, aceste așa-zise măriri la pensii și salarii nu se vor vedea deloc în buzunarele românilor care vor fi și mai goale.

În concluzie, guvernarea USL, cu mâna aşa-zişilor liberali de dreapta din PNL, pune cruce mediului privat şi clasei mijlocii care generează valoare adăugată în economie. România este condamnată la socialism, la sub-dezvoltare şi regres. Singurii care vor câştiga din această trădare a clasei mijlocii sunt baronii locali USL care primesc resurse financiare suplimentare şi un nou val de cetăţeni asistaţi social pe care îi vor şantaja pentru a-i obliga să îi perpetueze la putere.”share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa