Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 20 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula: Răspândirea de acuzaţii false şi stereotipuri discriminatorii nu este un mod de lucru

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 20 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 648 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula: Răspândirea de acuzaţii false şi stereotipuri discriminatorii nu este un mod de lucru

La iniţiativa liderilor grupului PPE, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie comună, prin care solicită statelor membre să respecte dreptul fundamental la libera mişcare în Uniune, astfel încât să se garanteze un tratament nediscriminatoriu al tuturor muncitorilor UE, indiferent de ţara de origine. „Ne confruntăm, în acest moment, cu o creştere a tendinţelor discriminatorii, pe criterii care nu respectă drepturile fundamentale care stau la baza Uniunii Europene. Libertatea de mişcare a municitorilor din ţările UE a devenit un adevărat subiect de campanie politică, nicidecum o dezbatere reală şi corectă”, este de părere Iosif Matula.

Europarlamentarul arădean consideră că se face o gravă confuzie între libertatea de mişcare şi accesul la sistemele sociale, subliniind că nu se poate trage la răspundere un întreg popor pentru un număr mic de beneficiari care încalcă legea. „Cetăţenii europeni migrează pentru a munci, nu pentru a primi ajutoare sociale şi ţine de fiecare guvern să se asigure că legea este respectată. Răspândirea de acuzaţii false şi stereotipuri discriminatorii nu este un mod de lucru”, a subliniat Iosif Matula.

Acesta consideră că, pentru români cel mai important lucru este faptul că, după 1 ianuarie 2014, au drepturi depline de muncă în toate statele UE.  "Românii au dovedit că pot munci și face performanță pe piața europeană în agricultură, servicii și construcții, dar și în sănătate, IT și alte sectoare de vârf. În același timp, drepturi egale înseamnă pentru români să fie tratați și răsplătiți la același nivel cu orice alt cetățean european, la justa lor valoare față de munca pe care o prestează", afirmă Matula.

Prin rezoluţia adoptată, Parlamentul European reaminteşte beneficiile pe care această libertate de mişcare a forţei de muncă le are pentru economia europeană. „Aceste dezbateri din Marea Britanie trebuie să înceteze. Politicienii populişti, care alimentează aceste teme, trebuie să-şi amintească trei lucruri esenţiale: în primul rand, faptul ca libertatea de mişcare este unul dintre drepturile fundamentale ale tuturor cetăţenilor din ţările membre ale UE. În al doilea rând, s-a dovedit că muncitorii contribuie la dezvoltarea economică a ţării unde lucrează. În al treilea rând, se pierde din vedere un lucru important, de etică politică şi electorală: cu o astfel de strategie de defăimare este imoral şi manipulant să se atragă voturi”, a mai spus Iosif Matula.

Cabinet europarlamentar Iosif Matulashare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
ACUMA LA TV 07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa