Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 20 Octombrie, 2019
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Flavius Măduţa, deputat PSD : Primarul Falcă nu a spus adevărul cu privire la şcoala generală „Mihai Eminescu”

Categorie stire Politic | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 23 Ianuarie, 2014 | Nr. accesari stire 509 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Flavius Măduţa, deputat PSD : Primarul Falcă nu a spus adevărul cu privire la şcoala generală „Mihai Eminescu”

Doresc să fac unele clarificări legate de situaţia în care se află şcoala generală „Mihai Eminescu”. Fac precizarea de la început că în atribuţiile mele nu intră identificarea unui sediul adecvat pentru unităţile şcolare din Arad, aceste atribuţii revin autorităţilor locale. În urma unor declaraţii ale primarului Falcă, am analizat situaţia acestei şcoli de tradiţie, care funcţionează de mulţi ani într-un spaţiu inadecvat, în care nu se pot face investiţii. În acest sens, am avut o serie de întâlniri cu părinţii şi cadrele didactice, preocupaţi în mod firesc de situaţia şcolii. Cred că cea mai bună soluţie era achiziţionarea imobilulu pentru care autorităţile locale plătesc din 2006 o chirie foarte mare (aproximativ 10 000 de euro lunar până anul trecut, 4 500 de euro de anul trecut). Am redactat un proiect de hotărâre în CLM, prin consilierii municipali ai USL, pentru achiziţionarea imobilului, în ideea că este mai bine să plătim rate decât o chirie mare. În acest fel, se puteau face investiţii pentru renovarea şcolii.

            Din păcate, proiectul a fost respins de majoritatea din CLM, după ce primarul Falcă a asigurat consilierii şi opinia publică, prin intermediul mass-media, că în urma discuţiei sale cu ministrul de interne municipalitatea va primi sediul Poliţiei de Frontieră de pe strada Mărăşeşti. Având în vedere faptul că primarul Falcă nu a prezentat niciun document în acest sens, am adresat o întrebare  ministrului de interne pe această temă. Răspunsul a fost acelaşi primit de autorităţile locale şi de Prefectură anterior: ministerul nu poate ceda spaţiul solicitat de autorităţile locale. Motivele ţin de deficitul de spaţiu al MAI în municipiul Arad şi de investiţiile deja realizate în sediul Poliţiei de Frontieră. Vreau să remarc aici corectitudinea de care a dat dovadă fostul ministru de interne Igaş, care a decalart public că ministerul nu poate ceda spaţiu respectiv în acest moment.

            Constat astfel că primarul Falcă nu a spus adevărul cu privire la situaţia sediului şcolii generale „Mihai Eminescu”. Pentru mine, acest aspect este puţin important. Ceea ce este însă deranjant e că situaţia şcolii rămâne incertă. Constat că primarul Falcă nu are o soluţie pentru şcoala „Mihai Eminescu”, deşi atribuţiile funcţiei pe care o ocupă îl obligă să găsească o soluţie, în schimb blochează rezolvarea pe care am propus-o eu. Mi se pare o atitudine profund incorectă. Îi cer din nou primarului Falcă să vină cu o soluţie în interesul elevilor sau să demareze procedurile pentru achiziţionarea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala în prezent.

Deputat PSD

Flavius Măduţa  share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
ACUMA LA TV 06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
  09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa