Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Joi, 02 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Protest la Ministerul Educaţiei: Profesorii cer demisia lui Daniel Funeriu

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 20 Ianuarie, 2012 | Nr. accesari stire 775 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Protest la Ministerul Educaţiei: Profesorii cer demisia lui Daniel Funeriu

Peste 100 de profesori pichetează, vineri, sediul MECTS, cerându-i demisia ministrului Daniel Funeriu, cadrele didactice având pancarte pe care scrie: "Un coleg de gen neutru a distrus învăţământul", "Ruşine Funeriu, ruşine Funeriu, ruşine Funeriu".

Profesorii sunt sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei "Spiru Haret" şi Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN). Ei vor picheta sediul MECTS între 15.00 şi 16.00, iar apoi au anunţat că vor merge în Piaţa Universităţii.

"Vai de tine Românie/ Stat de drept în agonie/ Condusă de mitocani, de slugoi şi hoţomani/ Noi avem nevoi/ Viermii sunteţi voi/ Aţi tot furat/ Nu v-aţi săturat?", "Suntem profesori şi dorim să educăm, nu să cerşim", sunt alte mesaje afişate de protestatari pe pancarte.

Sindicaliştii au adus mai multe baneere cu imagini, una dintre ele înfăţişându-l pe Boc cu coasa adresându-se Morţii: "Vezi cucoană? aşa se face", sau alta care îi arată pe Boc şi pe Funeriu care sapă mormântul unde pun sicriul pe care scrie Învăţământul, iar Băsescu le spune "Mai cu spor, mai cu spor".

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, aflat la protest poartă un tricou galben pe care scrie "Mai bine haimana decât trădător, mai bine ciumpalac decât dictator".

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, aflat la Sibiu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este într-un permanent dialog cu cadrele didactice şi toate căile MECTS au fost şi rămân deschise pentru dialog.

"Ministerul este într-o permanentă logică a dialogului cu cadrele didactice. Ieri (joi - n.r.) am fost la Cluj şi m-am întâlnit cu peste 20 de cadre didactice, astăzi (vineri - n.r.) la Sibiu facem acelaşi lucru" a spus Daniel Funeriu.

El a subliniat că în ceea ce priveşte protestele liderilor de sindicat toate căile dialogului au fost deschise şi rămân aşa.

"Şi eu mi-aş dori un salariu mai bun pentru toţi angajaţii din sistem, dar situaţia României şi a Europei este cunoscută de toată lumea. Sunt convins că împreună vom găsi cele mai bune soluţii pentru copiii noştri", a conchis ministrul Educaţiei.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că în 2012 nu se acordă nici o majorare a salariilor personalului din învăţământ, astfel încât nu se poate recupera reducerea cu 25 la sută a salariilor, operată în baza Legii nr. 118/2010. Profesorii nu sunt de acord cu eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016.

Prorogarea, până la 1 ianuarie 2013, prin Legea nr. 283/2011, a alocării, pentru finanţarea învăţământului a minimum şase procente din produsul intern brut al anului respectiv, alocarea pentru finanţarea învăţământului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 a unui procent de 2,3 la sută din PIB sunt alte nemulţumiri ale cadrelor didactice.

Profesorii nu sunt de acord nici cu măsura luată de MECTS de a nu se mai reţine cotizaţia de sindicat, ratele CAR si alte datorii pe statul de plată sau cu practica de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - JOI
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vinovaţii fără vină
  14:00 Ţinta noastră: Sănătatea
  15:00 Fără pleoape la urechi
  16:00 La graniţele cunoaşterii
  17:00 Deşteptarea României cu Lorin Fortuna
  19:00 Timpul - artă şi ştiinţă cu Claudiu Burlan
  19:30 Comunitatea mea
  20:00 Quantika cu Michael Szellner
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Quantika
  03:00 Deşteptarea României
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa