Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Asociatia Millennium Center: Stagii de voluntariat in Ghana prin Serviciul European de Voluntariat

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 05 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1736 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Asociatia Millennium Center: Stagii de voluntariat in Ghana prin Serviciul European de Voluntariat

Asociatia Millennium Center implementeaza proiectul "Key Nests 4 Children" in Dodowa, Ghana impreuna cu organizatia partenera din Olanda - "Stichting NeViSo" care prevede trimiterea unui nr. total de 26 de voluntari romani si olandezi in stagii de voluntariat de 3, 6 si 12 luni in Dodowa, Ghana. Activitati: campanie de cercetare, campanie de informare, activitati non-formale cu copii si tinerii, actiuni de fundraising. Pentru mai multe detalii despre proiect va rugam sa consultati descrierea de mai jos, sa ne contactati la adresa de e-mail: sending.mc@gmail.com sau sa accesati website-ul Voluntar in lume la adresa: www.voluntarinlume.millenniumcenter.org

DETALII STAGIU DE VOLUNTARIAT

Proiect EVS „Key Nests 4 Children” in Dodowa, Ghana
*prima etapa - 6 voluntari


Inceput stagiu: 01/04/2012
Sfarsit de stagiu: 01/07/2012
Organizatie gazda: Sekam Trust International
Deadline: 10.02.2012
Locatie: Dodowa, Ghana

Descrierea proiectului:
Domeniile principale de activitate sunt implicarea tinerilor in prevenirea exploatarii copiilor prin munca, prin educatie non-formala, menita a oferi copiilor si familiilor suport in a gasi alternative de petrecere a timpului liber, oferind un spatiu destinat dezvoltarii personale a copiilor, si un spatiu de dialog intercultural intre culturile europene si cele africane.

Sarcinile voluntarilor (linii generale):
- conceperea si implementarea unei campanii de cercetare pentru aflarea perceptiei sociale asupra situatiei copiilor exploatati prin munca (3 luni intre 01.04.2012 – 01.07.2012):
*vizite de studiu pentru observarea situatiei legata de copii exploatati prin munca, planificarea abordarii (metode/instrumente/modalitati) prin care beneficiarii impreuna cu organizatia gazda si organizatiile de trimitere; intalniri cu entitatile responsabile de protectia copilului; realizarea de interviuri; verificarea arhivelor si informatiilor puse la dispozitie de actori importanti din comunitatea locala precum: Dodowa, Somanya, Madina, Adenta, Tem , Ashiaman, Sege, Akplabanya, Wokumagbe, Songornya, Kasseh, Battor, Kpong, Doryumu, Accra and Kordiabe; colectarea de testimoniale de la copii exploatati prin munca; prelucrarea materialelor video si transformarea acestora intr-un documentar despre factorii care contribuie la mentinerea situatiei copiilor exploatati prin munca in Ghana (Dodowa); prelucrarea materialelor fotografice, care prezinta copii exploatati prin munca alaturi de familiile acestora, cate 10 imagini/voluntar/luna vor fi postate in cadrul platformei electronice a proiectului (website) pentru strangerea de fonduri alocate activitatilor dupa programul educational normal, la finalul stagiului de voluntariat; pregatirea unui raport cu activitatile ralizate in Ghana.


Procedura de selectie (prima faza):
- Formular de aplicatie
- Curriculum Vitae (Europass), Scrisoare de motivatie + Fotografie
- ~ 80% tineri (din cei 16) cu oportunitati reduse (vedeti mai jos descrierea)

* Tinerii cu oportunităţi reduse sunt tineri dezavantajaţi faţă de alţii, datorită unor situatii sau obstacole menţionate în lista ne-exhaustivă de mai jos. În anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blochează accesul efectiv al tinerilor la educatie la educaţie formală şi non-formală, mobilitate şi participare transnaţională, cetăţenie activă, încurajare şi includere în societate în ansamblu.

Obstacole sociale: tineri discriminaţi pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuală, dizabilităţi etc.; tineri în situaţii precare; parinţi tineri şi/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie;
Probleme de sănătate: tineri cu probleme cronice de sănătate dar care le permit participarea la activitatile proiectul mentionat;
Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate)
Diferenţe culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinad unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.

***Nota 1: Toate costurile aferente participarii in cadrul stagiului de voluntariat sunt acoperite prin program, in afara de 10% din transportul international. (mai multe despre facilitati si conditii gasiti aici: http://voluntarinlume.millenniumcenter.org/stagii-de-voluntariat/

***Nota 2: Pentru verificarea incadrarii participantilor in criteriile de eligibilitate, va rugam sa ne scrieti pe adresa sending.mc@gmail.com.

Contact:
Daniela Tisca
Asistent Manager – Asociatia Millennium Center
tel.: 0734 322 011
e-mail: sending.mc@gmail.com
web: www.voluntarinlume.millenniumcenter.org    share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
ACUMA LA TV 20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa