Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Au început cursurile în lobby și advocacy pentru 55 de lobbyiști din Arad

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 27 Februarie, 2012 | Nr. accesari stire 1341 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Au început cursurile în lobby și advocacy pentru 55 de lobbyiști din Arad

Cincizeci și cinci de persoane, reprezentând sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale, camere de comerţ si asociaţii de IMM-uri din regiunea de dezvoltare Vest, încep azi, 27 februarie 2012, cursurile de formare în lobby şi advocacy oferite de Academia de Advocacy prin proiectul „Partener activ şi implicat”.

Pe parcursul a cinci zile, participanţii vor deprinde cunoştinţe referitoare la modalităţile de planificare a campaniei de advocacy, de organizare a unei audieri publice şi modalităţile de elaborare a unui document de poziţie. După această sesiune, participanţii vor parcurge o perioadă de 8 săptămâni de aplicaţii practice în organizaţiile lor, cu asistenţă din partea experţilor din cadrul proiectului.

Sesiunea de formare se va încheia cu un examen de absolvire în urma căruia participanţii vor obţine un certificat UECNCFPA care le va atesta cunoştinţele în dialog social şi advocacy. Absolvenţii vor putea participa apoi la cea de-a doua sesiune de formare urmată de o perioadă de 10 săptămâni de aplicații practice care se va finaliza, la rândul ei, prin certificarea ca Specialist în activitatea de lobby.

Aceaste cursuri sunt oferite pentru a doua oară în regiunea Vest. Academia de Advocacy a mai organizat aceleași cursuri pentru o altă generație de cursanți din regiunea Vest, la Timișoara în perioada 30 mai – 3 iunie. În saptămânile care urmează, cursuri similare oferite de Academia de Advocacy vor fi găzduite de Galați, pentru regiunea Sud-Est, începând cu data de 26 martie și de Bacău pentru regiunea Nord-Est, începând cu data de 30 aprilie.

Programul Partener Activ şi Implicat va pregăti 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Cursurile se vor derula succesiv în cele opt regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012.

 

 

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby,  instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.

 

Persoana de contact: Ioana Aciocoiţei-asistent comunicare

Telefon: 0724510063share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
ACUMA LA TV 15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa