Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Claudiu Cristea, preşedinte Mişcarea Arădeană : Societatea civilă nu e de vânzare

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 08 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 4150 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Claudiu Cristea, preşedinte Mişcarea Arădeană : Societatea civilă nu e de vânzare

În urmă cu câteva zile, Gheorghe Falcă a anunțat că va oferi 3 locuri pe listele electorale ale PDL societății civile. În fapt, e doar un demers pre-electoral, caracteristic modului în care actualul primar al Aradului încearcă mereu să își cumpere susținerea și să păcălească electoratul.

Societatea civilă nu are nevoie de locuri pe listele de partid ale politicianului Falcă! În cei 8 ani de mandat ai actualului primar, societatea civilă a invitat constant administrația la dialog, deschidere și susținere a proiectelor cetățenilor. Politicianul Falcă a disprețuit inițiativele civice și a încercat să discrediteze și să desființeze mișcarea societății civile. Sfidarea a mers până acolo încât nu a participat nici măcar la dezbaterile proiectelor de hotârâre în care chiar el era inițiator și la care societatea civilă a fost întotdeauna prezentă cu soluții.

Dacă demersul lui Gheorghe Falcă era sincer, acesta ar fi avut ocazia de nenumătrate ori să o demonstreze, susținând inițiativele societății civile. În fapt, tot ce a făcut Primarul Falcă în acești ani a fost să se opună proiectelor societății civile. Exemple?

1. Societatea civilă a venit cu soluția corectă de realizare a 12 parcuri noi în Arad, sprijinită prin semnăturile a 4.000 de arădeni. Primarul Falcă a respins-o și a continat măcelul spațiilor verzi.

2. Societatea civilă a apărat în stradă, prin proteste și petiții, libertatea presei după ce Gheorghe Falcă a șantajat presa arădeană, a încercat să o cumpere, să desființeze posturile sau ziarele care-i erau critice.

3. Societatea civilă a recâștigat în instanță dreptul arădenilor la adunări publice după ce “democratul” Falcă a interzis, personal, prin decizie, mitingurile în centrul Aradului.

4. Societatea civilă se bate pentru un mediu de afaceri transparent și o fiscalitate relaxată, propunând reducerea taxelor și impozitelor locale. Primarul PDL, Gheorghe Falcă, a respins propunerile societății civile de reducere a taxelor și dimpotrivă, a făcut din Arad orașul cu cea mai mare taxare din țară.

5. Societatea civilă apără moșternirea Aradului: monumentele istorice, patrimoniul arhitectural. În acelați timp, “dezvoltarea cu orice preț” promovată de politicienii conduși de Gheorghe Falcă calcă în picioare tot ceea ce înseamnă identitatea locală.

6. Societatea civilă a luptat pentru păstrarea Județului Arad în timp ce PDL și Falcă au susținut desființarea lui - încercând să ne întoarcă în era stalinistă a raioanelor.

7. Societatea civilă luptă pentru un preț corect la căldură, pentru a ușura povara pusă în această iarnă umerii arădenilor Primarul Falcă ignoră propunerile societății civile, după ce a decis în această iarnă creșterea gigacaloriei cu 40%, căldura în Arad fiind cea mai scumpă din țară după Constanța.

Societatea civilă nu poate fi folosită pentru a frâna căderea în gol a celui mai corupt partid pe care l-a cunoscut România după revoluție! Ea nu va intra în jocurile electorale ale domnului Falcă și nu are nevoie de locuri pe liste de partid pentru a-și face cunoscute proiectele și inițiativele. A crede că poți transforma societatea civilă în clientelă de partid încercând să o cumperi cu 3 locuri pe listele PDL arată cât de departe sunt politicienii de realitățile străzii.

Nu în ultimul rând societatea civilă reală pretinde moralitate în viața publică. De aceea, nu va accepta niciodată oferte din partea unui politician care își tergiversează de aproape 5 ani procesul pentru fapte grave de corupție în care a fost trimis de DNA.

Claudiu Cristea, preşedinte Mişcarea Arădeanăshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
ACUMA LA TV 10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa