Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici salută promulgarea Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 09 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 20490 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Claudia Boghicevici salută promulgarea Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie

Claudia Boghicevici consideră că odată cu acest act normativ a fost făcut un mare pas înainte în protejarea vieții de familie și a victimelor violenței domestice.

 

„Legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie este rezultatul colaborării extrem de bune pe care parlamentari ai puterii și opoziției am avut-o în comisiile de specialitate. Este cea mai bună dovadă că atunci cand avem consens asupra priorităților și muncim împreună avem și rezultate foarte bune în beneficiul cetățenilor. Acest lucru este pentru mine un motiv în plus să reiau invitația adresată opoziției parlamentare de a colabora în grupurile de lucru ale ministerului, fiind convinsă că mai presus de culoarea politică contează expertiza și voința de a pune umărul la rezolvarea problemelor arzătoare pentru întreaga societate.

 

Vedem zilnic cazuri de violență asupra femeilor, cu grave consecințe asupra copiilor și comunităților din care fac parte. În fața acestui fenomen social grav, nu putem ramâne martori impasibili. Un pas important pentru stoparea violenței în familie a fost făcut prin promulgarea Legii pentru prevenirea și combaterea violenței în familie chiar astăzi, de Ziua Internațională a Femeii. Aceasta reprezintă un semn de respect față de cele care constituie majoritatea covărșitoare a victimelor violenței domestice.

 

La preluarea mandatului mi-am propus sa fiu și un ministru al familiei, nu doar al muncii și protecției sociale. Iar punerea în aplicare, cât mai rapid, a legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie este acum, odată cu promulgarea ei, printre principalele mele priorități.”

 

 

 

Începând de luni, 12 martie 2012, un grup de lucru din minister va începe pregatirea modalitații de punere în practică a Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie. Organizațiile interesate de tematică sunt invitate să participe la acest grup de lucru, alături de experții din minister. MMFPS va depune eforturi pentru informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la importanța cunoaşterii prevederilor legii promulgate.

 

În acest sens, începând cu luna mai, ministerul va lansa o campanie de conştientizare şi informare, în cadrul Proiectului de Incluziune Socială (SIP), finanţat printr-un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi co-finanţat de Guvernul României.

 

Se intenţionează astfel dezvoltarea de atitudini şi comportamente non-violente pentru atingerea obiectivului "toleranţă zero" faţă de violenţa în familie, promovarea dialogului public în vederea conştientizării la nivelul societăţii româneşti a urmărilor negative ale violenţei în familie, precum şi a dezvoltării de atitudini şi comportamente non-violente.

 share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
ACUMA LA TV 20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa