Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Consiliul Local Civic (CLC) : Parcul Copiilor -o falsă problemă ridicată de primăria Arad

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 20 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 3816 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Consiliul Local Civic (CLC) : Parcul Copiilor -o falsă problemă ridicată de primăria Arad

În urma discuţiilor publice din ultima vreme referitor la „relocarea” Parcului Copiilor din municipiul Arad, considerăm că este vorba despre o falsă problemă. Nu înţelegem de ce primăria încearcă să ne convingă de oportunitatea mutării parcului într-un alt perimetru, de vreme ce  se poate amenaja un al doilea parc destinat copiilor. Dacă nu există fonduri pentru această investiţie, atunci trebuie aşteptat până la identificarea lor, deoarece „relocarea” Parcului Copiilor nu reprezintă o urgenţă.

În opinia noastră, primăria trebuie să se concentreze mai mult pe înfiinţarea şi amenajarea unor noi spaţii verzi, mai degrabă decât pe remodelarea celor existente deja, deoarece în acest al doilea caz, rămânem în aceeaşi situaţie gravă, în care un arădean nu beneficiază decât de aproximativ 5 mp de spaţiu verde, când normele europene impun ca la finalul anului 2013, minimul să fie de 26 mp pe cap de locuitor. E adevărat, recensământul din anul 2011 se poate să fi ajutat administraţia în această privinţă, deoarece populaţia Aradului a scăzut cu aproximativ 25.000 de locuitori faţă de anul 2002.

Dacă municipalitatea ar fi fost atât de preocupată de spaţiile verzi din Arad, precum pare în ultima vreme, inclusiv prin alocarea unor sume mult mai mari de bani în buget cu această destinaţie, atunci nu ar fi defrişat poate cea mai poluată zonă a municipiului – Podgoria. Odată cu aşa-zisul „proiect BERD”, care ne îndatorează multă vreme de acum înainte, nu numai că nu au fost amenajate spaţii verzi, aşa cum prevedea proiectul (ne amintim cu toţii de liniile de tramvai înierbate pe care ni le descria primarul Gheorghe Falcă în anul electoral 2008*), dar au fost tăiaţi copacii din această zonă, iar în locul gazonului a fost turnat un strat gros de pietriş, care nu va face decât să sporească gradul de poluare.

De asemenea, ceea ce a mai rămas din Parcul Pădurice, pare să se transforme printr-o investiţie substanţială într-o pădure de alei şi stâlpişori de iluminat, nicidecum într-o oază de verdeaţă, vitală pentru această zonă intens circulată de autoturisme.

Problema Parcului Copiilor seamănă foarte mult cu situaţia din anul 2007, când au fost scoşi toţi arbuştii de pe marginea Bulevardului Revoluţiei, pentru a fi înlocuiţi cu nişte vlăstari. În niciuna dintre aceste două situaţii nu este vorba despre sporirea, sau îmbunătăţirea în vreun fel a situaţiei grave a spaţiilor verzi din municipiu.

Consiliul Local Civic doreşte aşadar să îi amintească administraţiei locale faptul că obligaţia acesteia este să amenajeze noi spaţii de recreere în aer liber atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, şi nu să modifice parcuri care nu au nevoie de îmbunătăţiri. Există suficiente locuri pe malul Mureşului care pot fi amenajate, iar banii necesari cu siguranţă pot fi găsiţi în bugetul municipiului. Milităm aşadar pentru menţinerea Parcului Copiilor în actualul perimetru şi îi sugerăm primăriei să îşi concentreze atenţia asupra unor spaţii care au cu adevărat nevoie de amenajare.

*Cităm dintr-un articol apărut în presă referitor la ce presupune proiectul BERD: „Proiectul BERD  prevedea şi refacerea zonelor verzi pe o suprafaţă de 29.757 metri pătraţi, plantarea a 177 bucăţi copaci şi înfiinţarea unei linii de tramvai înierbate, suprafaţa pe care va fi plantată iarba fiind de 26.486 metri pătraţi.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
ACUMA LA TV 09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa