Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Marius Gӧndӧr : Proiectul „Reforma educaţiei timpurii în România”

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 29 Martie, 2012 | Nr. accesari stire 4427 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Marius Gӧndӧr : Proiectul „Reforma educaţiei timpurii în România”

La începutul săptămânii, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a 180 de grădiniţe cu program normal cu 3 şi 4 săli de grupă, cuprinse în Proiectul „Reforma educaţiei timpurii în România”, așa cum anunța și deputatul Gӧndӧr într-un comunicat remis presei la începutul lunii.   

Documentaţia tehnico-economică adoptată de Guvern răspunde normelor educaţionale, mai exact, proiectul include săli de grupă, vestiar, izolator, grup sanitar interior, spaţii auxiliare pentru personal şi depozitare, energie electrică, instalaţii de apă curentă, canalizare, încălzire centrală. De asemenea, proiectul cuprinde spaţii de joacă, spaţii verzi, căi de acces pietonale şi auto, inclusiv dotări pentru persoane cu dizabilităţi.

„Așa cum precizam acum câteva săptămâni, Aradul beneficiază de acest proiect prin 23 de unități de învățământ preșcolare, dintre care 21 urmau să fie construite sau reabilitate anul acest. În ședința de astăzi a Guvernului, s-a decis că procedurile de licitaţie vor fi demarate, în următoarea perioadă urmând să fie postate ofertele pe SEAP. Construcţia obiectivelor  se estimează să înceapă în luna septembrie 2012. În primul lot din lista obiectivelor de investiții pe acest an au intrat șapte grădinițe din județul nostru, fiind vorba despre grădinițele cu program normal cu 3 grupe din Secusigiu, Șicula, Apateu, respectiv Tisa Nouă și despre grădinițele cu program normal cu 4 grupe din Ineu, Nădlac, respectiv Socodor ”, a declarat Marius Gӧndӧr.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din împrumutul acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit HG 1454/2007.

Proiectul “Reforma educaţiei timpurii în România” are scopul de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii sistemului de educaţie timpurie pentru copiii de la 3 la 6/7 ani, prin reabilitarea şi dezvoltarea unităţilor de educaţie.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa