Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Controversa naţională privind admiterea la facultate doar pe bază de examen

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 06 Aprilie, 2012 | Nr. accesari stire 4018 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Controversa naţională privind admiterea la facultate doar pe bază de examen

Studentii contesta ordinul dat de ministrul Educatiei, potrivit caruia absolventii de liceu vor trebui sa sustina obligatoriu un examen de admitere pentru a intra la facultate incepand din vara.

Consiliul National al Elevilor si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania solicita aplicarea acestei schimbari in sesiunile de admitere organizate de anul viitor, se arata pe site-ul ANOSR.

CNE si ANOSR "considera inoportuna" aplicarea acestei schimbari in sesiunile de admitere organizate in vara acestui an.

"Potrivit Art. 142 din Legea Educatiei (3), conditiile de admitere, inclusiv cifrele de scolarizare trebuie facute publice in fiecare an, de catre universitate, cu cel putin 6 luni inainte de sustinerea concursului de admitere, lucru imposibil de realizat, daca modificarile impuse intra in vigoare imediat, in conditiile in care prima sesiune de admitere in majoritatea facultatilor se desfasoara in luna iulie", se arata intr-un comunicatul asociatiei studentesti.

CNE si ANOSR sunt de parere ca aplicarea noilor reguli referitoare la admiterea in invatamantul superior, incepand cu anul curent, "nu este deloc in folosul elevilor, intrucat duce la cresterea presiunilor exercitate asupra elevilor si la o potentiala scadere a performantelor lor". Acestia sustin aplicarea ordinului incepand cu anul universitar urmator.

"In acest sens, se solicita Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sporturilor (MECTS) respectarea Legii Educatiei si emiterea unei note informative catre universitati prin care sa se clarifice momentul intrarii in vigoare a respectivului O.M. in asa fel incat, modificarile implicite sa nu se resimta asupra actualei generatii de elevi si sa se reduca impactul negativ resimtit de cei care sunt deja in pregatiri pentru Examenul de Bacalaureat din acest an", se mai arata in comunicat.

Cu trei luni inainte de inscrierea la facultate, Ministerul Educatiei schimba regulile. Un ordin emis de oficialii MECTS si interpretat incorect in prima instanta i-a facut pe liceeni sa-si revizuiasca toate planurile de studentie. Ulterior, ministrul a dat lamuri: admiterea la facultate nu e chiar admitere, insa dosarul pe baza notelor din liceu ramane doar amintirea anilor trecuti.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
ACUMA LA TV 09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434