Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Miercuri, 08 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Începând de azi SMURD-ul este operaţional în toate judeţele României

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 12 Aprilie, 2012 | Nr. accesari stire 6454 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Începând de azi SMURD-ul este operaţional în toate judeţele României

Un nou centru al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost inaugurat în Teleorman în prezenţa subsecretarului de stat Raed Arafat, fondatorul acestui serviciu. Astfel, începând de joi, toate judeţele României beneficiază de servicii medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD.

"Începând de joi, toate judeţele României beneficiază de serviciile medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD, Teleorman fiind ultimul judeţ în care a devenit operaţională o astfel de structură", precizează Ministerul Sănătăţii.

Serviciul mobil de la Teleorman, aflat în structura ISU Teleorman şi a unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, beneficiază de cinci echipaje de prim-ajutor şi tot atâtea ambulanţe achiziţionate anul trecut de către Ministerul Sănătăţii.

"Nu ne vom opri aici. Avem în vedere dezvoltarea structurilor de urgenţă şi în viitor, în special în pregătirea personalului medico- sanitar. Vom continua înfiinţarea punctelor de ambulanţă şi SMURD pentru a acoperi timpii de reacţie. De asemenea, avem în vedere continuarea dezvoltarii activităţii aeriene de salvare. Anul acesta, în lunile iulie şi septembrie, aşteptăm livrarea celor două elicoptere pe care le-am achiziţionat din totalul de şase contractate prin acord cadru", a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii, prezent la eveniment.

Până la sfârşitul acestui an urmează să fie înfiinţat cel de-al cincilea punct de salvare aeriană la Craiova, în colaborare cu Inspectoratul General de Aviatie din cadrul MAI, după cele existente la Mureş, Bucureşti, Iaşi şi Arad.

La ianugurarea din Teleorman a participat şi premierul, dar şi ministrul Administraţiei şi Internelor

La nivel naţional, în prezent, funcţionează 664 de echipaje de urgenţă în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile Pompieri-SMURD.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MIERCURI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 Pe Baricadă
  12:00 Ghilea Show
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Conferinţa de presă
  17:00 Retro Zone cu Alexandru Chiriţă
  19:00 Vinovaţii fără vină cu Daniel Julean
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Retro Zone
  05:00 Vitralii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa