Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Duminica, 31 Mai, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

ANL vrea să construiască locuinţe pentru chirii de 120 de euro/lună

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Joi, 19 Aprilie, 2012 | Nr. accesari stire 10797 ori | Comentarii stire 0 comentarii

ANL vrea să construiască locuinţe pentru chirii de 120 de euro/lună

ANL va construi locuinte prin atragerea de capital privat, acestea fiind destinate inchirierii, la nivel national.

Astfel, Guvernul doreste ca fiecare persoana sa poata avea acces la o casa care sa respecte standardele de locuit, potrivit purtatorului de cuvant, Dan Suciu.

"Este un proiect pilot derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin ANL. Programul se va realiza prin incheierea de contracte de concesiune de lucrari publice si are scopul de a permite accesul la o locuinta a persoanelor care nu au suficiente resurse pentru a o achizitiona de pe piata libera", a afirmat Dan Suciu, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Cel mai important aspect este faptul ca nivelul chiriei nu poate fi mai mare decat o treime din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar insemna circa 120 de euro pe luna, insa nu poate sa fie nici mai mica decat valoarea stabilita de amortizarea locuintei pe perioada normata de viata.

Sumele incasate din chirii se vor duce, in masura de 50 la suta, la bugetul de stat, 30% la investitorul privat, iar 20% la ANL.

Pentru asigurarea rentabilitatii proiectului, se prevede ca Agentia Nationala pentru Locuinte va initia procedura de atribuire a contractului de concesiune numai dupa inceperea lucrarilor de viabilizare si tehnico-edilitare pana la limita perimetrului destinat constructiei de locuinte.

Investitorul privat este cel care, pe langa asumarea constructiei, va administra locuintele construite, colectand chiriile si cheltuielile de intretinere. La incetarea contractului de concesiune, activele realizate in cadrul programului raman in domeniul public al statului si administrarea ANL, se precizeaza in proiectul aprobat de Guvern.

Solicitantul unei astfel de locuinte, precum si ceilalti membri ai familiei acestuia - sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate in intretinerea acestuia - nu trebuie sa detina o alta locuinta in proprietate exclusiva si/sau sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte cu chirie, proprietate de stat sau proprietate a unitatii administrativ-teritoriale, in localitatea in care a solicitat locuinta.

Titularul cererii de locuinta trebuie sa aiba contract de munca, cu o vechime minima neintrerupta de cel putin un an. De asemenea, venitul mediu pe membru de familie al titularului cererii de locuinta trebuie sa fie de cel putin 50% din salariul mediu brut pe economie, dar nu mai mare de 100% din salariul mediu brut pe economie. De asemenea, exista o serie de criterii de ierarhizare cu un punctaj aferent.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai precizat ca Executivul a decis sa transmita Eurostat contractul cadru pe baza caruia sa incheie contractul cu investitorul privat, pentru a se face analiza de impact asupra bugetului. "Asteptam rezultatul analizei sishare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - DUMINICA
  05:00 Baricadaţi în voie bună
  06:00 La graniţele cunoaşterii
  07:00 Desene animate
ACUMA LA TV 09:00 Pâine şi Circ
  10:00 Magic Summer
  12:00 Baricadaţi în voie bună
  13:00 Magie pe Baricadă
  14:00 Vitralii
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Retro Zone
  18:30 Vinovaţii fără vină
  19:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  20:30 Film artistic
  22:30 Film documentar
  23:30 Film artistic
  01:30 Magic Summer
  03:30 Film artistic
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa