Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Sambata, 04 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

BNS va depune la Guvern un proiect de reducere a TVA la produsele alimentare de bază

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 09 Mai, 2012 | Nr. accesari stire 7026 ori | Comentarii stire 0 comentarii

BNS va depune la Guvern un proiect de reducere a TVA la produsele alimentare de bază

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a anunţat miercuri că BNS va depune la Guvern, în aproximativ o lună, un proiect de reducere a TVA la produse alimentare de bază şi servicii, care să fie susţinut de reprezentanţii FMI şi CE.

Dumitru Costin a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actualele propuneri de reducere a TVA formulate de politicieni nu vor avea rolul de a scoate la suprafaţă evaziunea fiscală.

"În circa o lună, BNS va pune pe masa Guvernului o propunere, care să fie susţinută şi de cei de la FMI şi CE, în ceea ce priveşte un mecanism prin care se poate aplica în România o cotă redusă de TVA la produse alimentare de bază şi servicii. Aşa cum se discută, după ureche, în România, pe acest subiect, sunt lucruri despre care nimeni nu vrea să spună adevărul. Din întâmplare sau nu, o bună parte din produsele aflate pe lista politicienilor de a reduce TVA la ele sunt produse pe care se face cea mai mare evaziune, iar această poveste că reducem TVA şi scoatem la suprafaţă economia subterană este doar o poveste. În niciun caz nu se va produce nicio scoatere la lumină a evaziunii", a spus Dumitru Costin.

Liderul BNS a precizat că tentativele de reducere a TVA propuse de politicieni "nu generează un mecanism prin care comerciantul să fie determinat să reducă preţul cu amănuntul".

"Reducerea de TVA, aşa cum este ea propusă, va avea din punctul de vedere al consumatorului final, fie el bogat sau sărac, un efect neutru, adică toţi vor avea acelaşi beneficiu, vor cumpăra produsul la acelaşi preţ", a explicat Costin.

Premierul Victor Ponta declara marţi că, împreună cu ministrul Agriculturii, a început să facă "toate presiunile" asupra ministrului de Finanţe, pentru introducerea începând cu anul viitor a unei scheme în care 15% din TVA plătită la alimente să fie restituită producătorului care vinde în mod legal.

La finele săptămânii trecute, Ponta declara că măsura reducerii TVA la alimente este necesară şi că aceasta se va regăsi "cel târziu" în proiectul bugetului de stat pe anul 2013.

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, afirma că o eventuală reducere a taxei la alimente va fi decisă după alegerile din toamnă.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - SAMBATA
  06:00 Baricada Music
  07:00 Baricadaţi în voie bună
  08:30 Desene animate
  10:00 Documentar
  11:00 Sufulcă-ţi zilele
  11:30 Fără pleoape la urechi
  12:30 Ţinta noastră: Sănătatea
ACUMA LA TV 13:30 Magic Summer
  15:30 La graniţele cunoaşterii
  16:30 Documentar
  17:30 Baricada Music
  18:00 Aradul de 5 stele
  19:00 Magie pe Baricadă cu Cătălin Pintea
  19:30 Film Artistic
  21:30 Vinovaţii fără vină
  22:30 Film documentar
  23:30 Baricadaţi în voie bună
  02:30 Vinovaţii fără vină
  03:30 Film documentar
  04:30 Baricada Music
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa