Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : Cea de-a doua Ediţie a Târgului locurilor de muncă

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Miercuri, 09 Mai, 2012 | Nr. accesari stire 6699 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula : Cea de-a doua Ediţie a Târgului locurilor de muncă

Asociaţia "Pro Crisius" din Chişineu-Criş, Asociaţia Trust Society din Arad, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad (AJOFM) şi Cabinetul europarlamentarului Iosif Matula au organizat marţi, 8 mai, cea de a doua Ediţie a Târgului locurilor de muncă.

Peste 300 de locuri de muncă au fost oferite celor interesaţi de către cei 15 agenţi economici, dintre care 9 au fost prezenţi la eveniment. Din cele 400 de persoane care au venit să studieze oferta angajatorilor, 47 au fost recrutate în vederea unei viitoare angajări, iar 6 au obţinut un loc de muncă pe loc.

"Scopul acţiunii l-a constituit sprijinirea şomerilor în demersul acestora de a-şi căuta un loc de muncă, precum şi a acelor persoane care, din diferite motive, doresc să-şi schimbe locul de muncă" au afirmat organizatorii târgului.

La rândul său, europarlamentarul Iosif Matula a subliniat importanţa continuităţii acestui târg, ajuns la cea de a doua ediţie. "Având în vedere faptul că, la ora actuală, numărul şomerilor înregistraţi la Agenţia din Chişineu-Criş este de peste 1.300 de persoane, consider că astfel de acţiuni menite să faciliteze accesul pe piaţa forţei de muncă trebuie încurajate în oraşul şi zona noastră" a declarat europarlamentarul Iosif Matula.

Studiile medii s-au dovedit a fi la mare căutare în cadrul târgului. Operator presă, muncitor necalificat, confecţioner cablaje auto, ajutor maistru, lăcătuş, sudor, spălător auto au fost doar câteva dintre ofertele propuse de angajatori.

De asemenea, au fost disponibile şi câteva locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare: responsabil sistem calcul, inginer calitate, responsabil protecţia muncii, trainer, programator, controlor calitate, consultant în asigurări.

La finalul evenimentului, reprezentanţi ai AJOFM Arad au susţinut un seminar informativ privind modalităţile prin care AJOFM spijină şomerii în demersul acestora pentru cătarea unui loc de muncă. În cadrul seminarului, elevii aflaţi în clasa a 12-a la Liceul Teoretic "Mihai Veliciu", respectiv la Grupul Şcolar Chişineu-Criş, s-au putut familiariza cu procesul de recrutare, selecţie şi angajare a personalului.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
ACUMA LA TV 06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa