Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Europarlamentar Iosif Matula : Concursul „Acasă în Europa” se prelungeşte până în 12 iunie

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Vineri, 01 Iunie, 2012 | Nr. accesari stire 2243 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Europarlamentar Iosif Matula : Concursul „Acasă în Europa” se prelungeşte până în 12 iunie

Europarlamentarul Iosif Matula a lansat, în data de 11 mai, cea de-a treia ediţie a concursului cu tema „Acasă, în Europa”, destinat tuturor elevilor din şcoli generale şi licee.

          Anul acesta, elevii care doresc să participe la concurs trebuie să realizeze o prezentare originală, de maximum 800 de cuvinte, cu privire la tema stabilită pentru ediţia 2012: modul în care Uniunea Europeană şi noi toţi putem lupta împotriva fenomenului sărăciei şi al excluziunii sociale.

          Concursul a început în data de 11 mai 2012 şi va continua până la data de 12 iunie 2012. „Trăim într-o Europă unită, în care fiecare cetăţean al ei are dreptul la un trai decent, la posibilitatea de a avea un loc de muncă şi o locuinţă. O Europă unită unde fiecare cetăţean are drepturi egale, indiferent de religie, etnie, naţionalitate. Pentru a îndeplini aceste condiţii trebuie să luptăm prin orice mijloace împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, adică împotriva izolării unor oameni sau grupuri de oameni pe motivele arătate mai înainte. Concursul de faţă doreşte să arate noii generaţii pericolul sărăciei, respectiv al izolării sociale, cât şi modalitatea prin care copiii noştri văd rezolvarea acest flagel”, a declarat Iosif Matula.

          În urma acestui concurs, elevii pot câştiga cinci excursii la Bruxelles, prilej cu care se vor putea familiariza cu mecanismul de funcţionare a instituţiilor Uniunii, dar şi cu principalele obiective turistice din capitala europeană.

          Elevii care doresc să participe la concurs trebuie să posteze textul pe site-ul europarlamentarului -www.matulaiosif.ro-, la secţiunea «Concurs». Regulamentul integral al competiţiei poate fi consultat pe site-ul www.matulaiosif.ro. Cinci dintre cele mai interesante lucrări vor fi premiate, câştigătorii urmând să viziteze capitala Europei, Bruxelles. Nu în ultimul rând, şcolile în care învaţă câştigătorii vor primi cărţi, afişe, dar şi materiale de prezentare a Uniunii Europene.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
ACUMA LA TV 15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
  18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa