Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Marti, 31 Martie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Pro Democraţia a înregistrat, până la ora 11,00, peste 100 de sesizări şi solicitări de informaţii

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Duminica, 29 Iulie, 2012 | Nr. accesari stire 604 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Pro Democraţia a înregistrat, până la ora 11,00, peste 100 de sesizări şi solicitări de informaţii

Asociaţia Pro Democraţia (APD) a înregistrat duminică, până la ora 11,00, peste 100 de sesizări şi solicitări de informaţii din partea cetăţenilor, a observatorilor acreditaţi din partea organizaţiei, dar şi din partea reprezentanţilor partidelor politice în secţiile de vot pentru referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat de presă al APD transmis duminică AGERPRES, cea mai mare parte dintre sesizări se referă la suspiciuni de turism electoral şi la numărul de solicitări pentru urna mobilă.

Conform APD, indicii privind transportarea organizată a votanţilor au existat în localitatea Tamaş, judeţul Bacău, în comuna Livezi, judeţul Vâlcea, în judeţul Iaşi, la ieşirea spre Târgu Frumos (pe ruta Iaşi-Târgu-Frumos au fost semnalate 20 de autocare şi 18 microbuze destinate unor curse speciale), dar şi în Bucureşti, în faţa stadionului Steaua.

"Tot în Bucureşti, în faţa secţiei 132, un alegător a observat două persoane în civil care notau numerele de înmatriculare ale maşinilor votanţilor - în acest caz, a fost sesizată Poliţia Sector 1 de către APD", se arată în comunicatul asociaţiei.

Potrivit acestuia, cetăţenii au sesizat continuarea campaniei pentru referendum atât în mass-media, cât şi primirea de mesaje SMS cu conţinut electoral pe parcursul dimineţii, dar şi prin distribuirea de fluturaşi sau alte materiale de aceeaşi natură.

"Persoane care fuseseră desemnate să facă parte din birourile electorale ale secţiilor de votare au sesizat faptul că le-au fost retrase delegaţiile sau au fost eliminate din secţiile de votare fără a fi notificate în prealabil. Sesizări s-au primit şi referitor la confuzii create în cadrul secţiilor de votare datorită lipsei de cunoştinţe tehnice ale preşedinţilor birourilor electorale şi în legătură cu solicitarea unor documente pe care legea nu le prevede (spre exemplu copii după cărţile de identitate) în cazul observatorilor", se susţine în comunicat.

APD reaminteşte alegătorilor care se află în altă localitate decât cea de reşedinţă că îşi pot exprima dreptul la vot în orice secţie de votare pe listele suplimentare. În acelaşi timp, alegătorii pot vota doar la secţia de votare la care au fost arondaţi, dacă se află în localitatea de reşedinţă.

Asociaţia Pro Democraţia primeşte pe tot parcursul zilei sesizări pe pagina web www.alegericorecte.ro, precum şi la numărul de telefon 0800 070 100.



share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - MARTI
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Pâine şi Circ
  11:00 În Arenă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Conferinţa de presă
  14:00 La Graniţele Cunoaşterii
  15:00 Magie pe Baricadă
  15:30 Vitralii
  17:00 Documentar
  18:00 Sufulcă-ţi zilele cu Iulian Leonard
ACUMA LA TV 18:30 Mapamond Românesc cu Antoniu Martin
  19:30 Comunitatea Mea
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  00:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 La graniţele cunoaşterii
  04:00 Mapamond românesc
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa