Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 03 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Proiect educaţie nonformală

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Marti, 14 August, 2012 | Nr. accesari stire 835 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Proiect educaţie nonformală

În perioada Septembrie 2011 – Iulie 2012 Asociația Dezvoltarea Resurselor Pentru Toți – DREPT a implementat proiectul EVS CREW, proiect finanțat de Comisia Europeană și derulat în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Acțiunea 2, Serviciul European de Voluntariat.

Proiectul  s-a derulat cu implicarea unui număr de 9 voluntari din Germania, Franţa, Italia, Portugalia, Austria, Letonia și Serbia și a urmărit să dezvolte programe de educație nonformală dedicate copiilor și tinerilor din Arad, Curtici și Zimandcuz.

Stagiile voluntarilor au generat beneficii multiple, atât asupra comunităților în care s-au derulat activitățile, cât și asupra voluntarilor, întrucât Serviciul European de Voluntariat reprezintă în primul rând un serviciu de învățare nonformală pentru cei implicați. Nu doar activitățile curente în centrele de copii partenere în proiect au fost derulate cu entuziasm de către voluntari, ci și activități suplimentare care au avut ca scop promovarea voluntariatului și a învățării interculturale. Dintre evenimentele cu un impact puternic în comunitate putem evidenția sesiunile de conversație în limba franceză derulate în parteneriat cu ceainăria Ahmad Tea House, serile interculturale desfășurate la KF și diverse evenimente, organizate de Primăria Arad sau alte instituții sau organizații arădene, în care voluntarii s-au implicat.

 Dialogul cu membri echipei de proiect a reliefat rezultatele multiple ale muncii voluntarilor între care se evidențiază broșura finală a proiectului care rezumă întreaga experiență a stagiilor de voluntariat și un film realizat de către voluntari.

Serviciul European de Voluntariat este un serviciu prin care tinerii pot face stagii de voluntariat într-o altă țară din Uniunea Europeană, din vecinatatea UE sau într-o altă țară parteneră din lume. Pot ajuta, pot schimba și se pot implica într-o altă comunitate, învățând, în același timp lucruri despre o altă cultură cât și despre ei înșiși. Promoveaza implicarea, toleranța între tineri, diversitatea și credinta ca poți schimba lucrurile, oriunde ai fi. Serviciul European de Voluntariat reprezintă o experienta unică în viata unui tânar care dorește să-și îmbogățească propria cultură și să cunoască alți oameni.

Pentru detalii suplimentare și materiale de promovare ale proiectului puteti contacta responsabilul de proiect sau coordonatorul activităților la adresa: evscrew.project@gmail.com .share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa