Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Vineri, 10 Aprilie, 2020
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Marius Göndör, deputat PDL : Ministrul Educaţiei vine cu o nouă „abrambureală”

Categorie stire Social | Autor stire Alecu | Data publicare Luni, 03 Septembrie, 2012 | Nr. accesari stire 2654 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Marius Göndör, deputat PDL : Ministrul Educaţiei vine cu o nouă „abrambureală”

Ecaterina Andronescu, cunoscută în mass-media sub porecla de „Abramburica”, continuă să surprindă prin deciziile pe care doreşte să le ia, ori de câte ori accede în funcţia de ministru al Educaţiei. Astfel, cu o zi înainte de publicarea primelor rezultate la bacalaureat 2012, pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat că intenţioneaza ca din 2013, examenul de bacalaureat să se desfăşoare după alte reguli. Ministrul Educaţiei trage astfel speranţă că va reuşi să pună capăt celor doi ani de rezultate dezastruoase la examenul de bacalaureat.

Ministrul a explicat pentru că examenul de bacalaureat diferenţiat pe care vrea să-l introducă din 2013 le va asigura elevilor un loc de muncă. Practic, vor fi două tipuri de examen: un bacalaureat naţional, care nu va fi diferit de cel de anul acesta, şi un bacalaureat profesional, pe care îl pot susţine elevii care nu vor să meargă la facultate. Ministrul educaţiei a precizat că probele de competenţe la bacalaureatul profesional vor fi identice cu cele de la bacalaureatul naţional, dar la acestea vor fi adăugate un proiect şi o probă practică, precum şi un examen scris la educaţie antreprenorială.

Marius Göndör, vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Camera Deputaţilor, consideră că această intenţie reprezintă o nouă bâlbâială a ministrului Andronescu, cunoscută sub porecla de „Abramburica”. „Este o poreclă foarte nimerită, pentru că după ce a infiinţat şcoala profesională, după câţiva ani s-a răzgândit şi a desfiinţat-o, după ce a înaintat un proiect de lege prin care absolvenţii de liceu puteau ajunge la facultate fără bacalaureat, după ce a tăiat sporul de zonă acordat cadrelor didactice, după ce a tăiat numărul orelor de sport, după alte şi alte năstruşnicii, doamna ministru vine cu o nouă «invenţie». Toată lumea ştie că bacalaureatul este un examen susţinut la finalul a douăsprezece clase, în consecinţă pentru a maximiza rezultatele acestui examen de final nu ajunge să modifici condiţiile în care îl susţii. Mai precis spus, dacă faci asta, înseamna că îţi furi singur căciula. Propunerea doamnei ministru îi va face pe elevi să ia bacalaureatul mai uşor, dar nu îi va face să înveţe mai mult, astfel ministrul Educaţiei alege cantitatea în detrimentul calităţii. Să nu uităm că bacalaureatului i se mai spune examen de maturitate, aşadar interesul nostru, ca societate, este ca diploma de bacalaureat să fie acoperită de cunoşţinţe şi nu acela de a ne putea lăuda cu un procent de promovabilitate mare. Eu cred că altele sunt măsurile de însănătoşire a educaţiei in ţara noastră, măsuri menite să-i făcă pe elevi să înveţe. Prima şi cea mai importantă este reducerea programelor şcolare, reintroducerea şcolilor profesionale, apoi este de discutat revenirea examen de admitere în invăţământul superior.”, a afirmat Marius Göndör.

Biroul de presă al PDLshare - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - VINERI
  05:00 Documentar
  06:00 Sufulcă-ţi zilele
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea show
  10:00 Quantika
  11:00 Conferinţa de presă
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Magie pe Baricadă
  13:30 Timpul - artă şi ştiinţă
  14:00 Deşteptarea României
  16:00 Mapamond românesc
  17:00 Comunitatea mea
  17:30 Ţinta noastră: Sănătatea cu Minodora Hrimiuc şi Daniel Ţinte
  18:30 Pe Baricadă cu Dorel Zăvoianu
  19:30 Vitralii cu Eugen Marinoff
  21:00 Ghilea Show
  22:00 Baricadaţi în voie bună
  23:30 Retro Zone
  01:30 Ţinta noastră: Sănătatea
  02:30 Pe Baricadă
  03:30 Vitralii
  05:00 La graniţele cunoaşterii
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa

Warning: include(): Failed opening 'sabloane_c/9821dfd6f8b03e82404079d5b589774d48321db4.file.end.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434