Ziar Baricada
Baricada - Twitter
Baricada - Facebook
Baricada - Yahoo Messenger
CHAT - Baricada TV
 
Luni, 25 Mai, 2020

Warning: include(/home/r39621bari/public_html/sabloane_c/4b408321568f9dd1a2280a4b75a97bd2781b7d4f.file.top_menu.tpl.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/r39621bari/public_html/core/sysplugins/smarty_internal_template.php on line 434
Baricada TV
Ziarul Baricada
Baricada FM
DETALII STIRE:

Acord româno-francez de recunoaştere a diplomelor din învăţământul superior

Categorie stire Social | Autor stire Lit | Data publicare Luni, 22 Octombrie, 2012 | Nr. accesari stire 973 ori | Comentarii stire 0 comentarii

Acord româno-francez de recunoaştere a diplomelor din învăţământul superior

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, au semnat joi un acord prin care diplomele din învăţământul superior - licenţă, masterat, doctorat - vor fi recunoscute reciproc de către cele două ţări după ce documentul va fi ratificat de Parlament.


"Până în prezent, erau acorduri la nivel de universităţi. Acum, prin acest tratat, recunoaşterea devine valabilă fără acordul dintre universităţi şi recunoaşterea devine obligatorie pentru fiecare din cele două ţări pentru orice universitate cu condiţia ca programul să fie acreditat, să fie recunoscut la nivel de stat. Franţa primeşte cei mai mulţi studenţi români în învăţământul superior în toate cele trei cicluri de studii. Noi avem în România cele mai multe teze în co-tutelă coordonate de profesori români şi de profesori francezi. Există, de asemenea, foarte multe lucrări de cercetare pe proiecte europene care se derulează cu participarea cercetătorilor din România şi Franţa. Există şi programe de masterat realizate cu universităţi franceze, avem mulţi profesori vizitatori", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.


Potrivit acesteia, intenţia MECTS este aceea de a avea cât mai multe colaborări internaţionale şi câţi mai mulţi studenţi străini, întrucât şi numărul acestora este luat în calcul în clasamentele internaţionale.


Andronescu a spus că în România există un număr mare de studenţi francezi, cei mai mulţi în universităţile de medicină.
"După ştiinţa mea, peste 1.500 de studenţi francezi care învaţă în România. Diploma de medicină din România este recunoscută în Franţa. Există un deficit mare de doctori în Franţa, de aceea şi mulţi doctori români pleacă şi îşi găsesc cu uşurinţă locuri de muncă acolo. Eu cred că şi valoarea şcolii de medicină este un atu pentru determinarea studenţilor francezi de a veni să înveţe aici", a explicat ministrul.


La rândul său, rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, a precizat că semnarea acordului va uşura foarte mult procedurile birocratice.
"Când este vorba de acorduri interguvernamentale, atunci toate dificultăţile cu caracter administrativ şi formalităţile sunt foarte mult uşurate. Ar fi necesare astfel de acorduri bilaterale cu toate ţările din zonă şi din UE", a afirmat rectorul. El a menţionat că UB are o strategie de internaţionalizare a programelor de învăţământ la licenţă şi la masterat prin care doreşte să atragă studenţi din Asia şi Africa.


Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a predat joi cheile Vilei Noel rectorului Universităţii din Bucureşti Mircea Dumitru cu acest prilej fiind semnat şi acordul pentru recunoaşterea diplomelor şi perioadelor de studii în învăţământul superior.


Vila Noel, fost sediu al Serviciului de cooperare al Ambasadei Franţei în România, va deveni spaţiu de excelenţă pentru studiul ştiinţelor sociale francofone. Imobilul este situat pe strada Emile Zola.


Misiunea centrului este de a dezvolta programe autonome de cercetare, de a pune un spaţiu la dispoziţie cercetătorilor, doctoranzilor şi post-doctoranzilor din domeniu şi de a anima reţeaua de ştiinţe social-umane prin organizarea de conferinţe, evenimente ştiinţifice, seminarii şi programe de cercetare.share - facebook    share - twitter
Nu sunt comentarii.
EUROSILVER ARAD
Arhiva Video - Baricada TV
Program Baricada TV
  ORA PROGRAM - LUNI
  04:30 Deşteptarea României
  06:30 Naşul
  09:00 Ghilea Show
  10:00 Quantika
  11:00 Magie pe Baricadă
  11:30 Baricada Music
  12:00 Ghilea Show
  13:00 Vitralii
  14:30 Baricada Music
  15:00 Pe Baricadă
  16:00 Fără pleoape la urechi cu Dorin Frandeş
  17:00 Timpul - artă şi ştiinţă
  17:30 Comunitatea mea
  18:00 În Arenă cu Adrian Creţa
  19:00 Aradul de 5 stele cu Daniel Mitre
  20:00 Pâine şi Circ cu Adrian Creţa
  21:00 Ghilea Show cu Sorin Ghilea
  22:00 Naşul cu Radu Moraru
  01:00 Ghilea Show
  02:00 Pâine şi Circ
  03:00 Fără pleoape la urechi
  04:00 În Arenă
  05:00 Aradul de 5 stele
COZACONE
HOROSCOP
Berbec Taur Gemeni Rac
Leu Fecioara Balanta Scorpion
Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Înţeleptarea României
Înţeleptarea României
Ghilea Show
Ghilea Show
PARTENERI
ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...
AMOSNEWS - Agentie independenta de presa